De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Stagebegeleiding

Nou, het liefst zou ik zien dat bij afstuderen iedere student zich bewust is waar ie sterk in is en wat ie nou echt leuk vind om te doen. En waar die overlap zit. Hier wil ik laten zien dat ik dat voor de verschillende onderdelen van mijn werk ook doe. Als een voorbeeldje. Maar eens beginnen met stagebegeleiding.

De passie:

 • Ik vind het heerlijk om een paar uur aandacht te kunnen hebben voor 1 student.
 • Ik geniet van de sprongen die ze veelal maken nadat ze de eerste feedback op het stagerapport ontvangen.
 • Ik daag ze uit om mij iets te leren met hun stagerapport. En ik vind het heerlijk als dat lukt.
 • Als het mij dan ook nog lukt om het stagerapport te gebruiken in een les, super!

De sterkte:

 • Mijn analytische vaardigheden voor de beoordeling van het rapport. maar ook om die dan weer te kunnen koppelen aan sterke kanten van de student.
 • Gericht op een tijdige, succesvolle afronding.

Mag je zelf kijken of je bovenstaande kan linken aan mijn mindmap. Nog leuker, als studenten/stagebegeleiders hier zouden kunnen laten weten of ze iets hiervan gezien hebben.

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

 1. Rina van der Zalm-Broekhuizen 3 mei 2012

  Hallo Ilse,

  Als stagebegeleider van een van ‘jouw’ studenten, herken ik bovenstaande absoluut. Herkenning in jouw als persoon maar ook professioneel. Je wilt absoluut het beste bij een student eruit halen en stimuleren om het maximale resultaat na te streven.
  Toen er iets aan de hand was, stond je gelijk open voor een dialoog met de betreffende student en mij. Met name door het stellen van gerichte vragen, maar ook het aan de hand van ’trechter’ vragen samen met de student het ontdekken van zijn/haar sterke punten vond ik een sterk punt van jezelf.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén