De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Hoe ziet dat eruit, wat heb je nodig. Supervragen.

Een collega vraagt me standaard als ik mopper op wat ik niet krijg: “Wat heb je dan nodig”
Een andere collega vraagt me regelmatig: “Hoe ziet dat er dan uit” over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Gisteren kreeg ik de kans om met een leidinggevende een uur hierover te praten. Ik ben er geloof ik nog niet helemaal in geslaagd om duidelijk te maken wat ik nodig heb. Eigenlijk was dat voor mij vooraf bijna reden om het gesprek niet aan te gaan – Ik zie het nog niet helemaal voor me – Maar zoals altijd verduidelijkt zo’n gesprek. Samengevat:

  • Ik heb een beeld nodig waar onze faculteit naartoe gaat. Een vertaling van wat ik lees in de strategische stukken naar een visueel beeld van hoe dat eruit ziet over 5 jaar als ik de school binnenloop. (zie backcasting)
  • Omdat we weinig middelen hebben, wil ik graag de eerste grote stappen gedefinieerd en gefinancierd zien. En consensus dat we bij de rest tevreden zijn met kleine stapjes.
  • En een omgeving waar we tijd krijgen om elkaar te helpen de kleine en grote stappen te zetten.
  • Leren. Ik zou graag de besten aan het werk willen zien. Ervaren hoe het volgende eruit ziet: passie voor kennis-delen, zorg voor het zelfvertrouwen/leerklimaat van je student, de techniek van de boodschap overbrengen.

En als ik dat niet (allemaal) krijg. Dan oefen ik in “niet zeuren” en andere wegen zoeken. Gelukkig werk ik met collega’s die altijd willen helpen (eigen tijd of niet)

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén