De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Zelf ervaren: onderzoeksvoorstel (deel 3) probleemstelling en deelvragen.

IMG_5159Om derdejaarsstudenten nog beter te kunnen begeleiden bij het schrijven van het stuk onderzoek in hun stagerapport, volg ik een interne cursus onderzoeksvaardigheden voor docenten. Het eindproduct is een (hbo)onderzoeksvoorstel.

Deze blogpost bevat de probleemstelling inclusief deelvragen. Ik publiceer alles apart om mezelf te dwingen niet meer terug te gaan, ik blijf anders het voorgaande veranderen. Sorry dat ik jullie hiervoor “misbruik”.

En het is ook leuk om te delen dat er iets gelukt is. Ik kan me voorstellen dat studenten die hier in hun eentje aan “modderen” dat gevoel missen.

Wellicht ten overvloede: Het onderzoek gaat niet uitgevoerd worden, tenzij een groep enthousiastelingen zich verzamelt rond dit voorstel. Momenteel is het gewoon een idee vormgegeven als onderzoeksvoorstel.

APA maak ik trouwens straks in de eind-Word-versie in orde. Is hier teveel gedoe. Benieuwd of het jullie aanspreekt en wat jullie voor “student Ilse” als tips hebben.

Probleemstelling inclusief deelvragen

Welke inzichten in de tijdsinvestering en de effectiviteit van het inzetten van blended learning voor het ontwikkelen van de professionele identiteit biedt het experiment “Ontdek je leidende principes/waarden” de docenten van de opleiding Financieel Management?

  1. Wat zijn de verwachte leeropbrengsten voor de student van de 10 leeractiviteiten die in groepsverband of online worden aangeboden?
  2. Welke online tool is geschikt om de leeractiviteiten online aan te bieden en de student feedback te laten geven op leeropbrengst, het betekenisvol en effectief zijn?
  3. Hoe wordt de uitvoering van het experiment georganiseerd?
  4. Welke inzichten in de effectiviteit van blended learning voor het ontwikkelen van de professionele identiteit biedt het analyseren van de feedbackdata?
  5. Welke inzichten in de tijdsinvestering voor de totale module “het ontwikkelen van de professionele identiteit”  biedt het analyseren van de tijdsinvestering van de docenten betrokken bij het experiment?

Bronnenoverzicht

Geen nieuwe vandaag.

Hoe heb ik het aangepakt.

Note vooraf voor de lezer: We volgen boek Wat is onderzoek, Nel verhoeven.

Het vastleggen van mijn eigen aanpak/worstelingen helpt wellicht om straks studenten betere tips te kunnen geven over de aanpak.

Stap 5: De doelstelling een nacht laten bezinken en mezelf de vraag stellen. Wat wil ik nu echt weten.

Het helpt heel erg om de aanleiding/probleemstelling goed te formuleren. Ik was nu in 45 min klaar met dit stuk.

Twee dingen helpen:

  • Het overzicht van het soort vragen (pg 87)
  • En het stemmetje in mijn hoofd van een andere docent. Het mag maar 1 vraag per deelvraag zijn (ja maar, nee eentje maar 🙂 )

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén