De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Ruimte om te mogen doorgronden.

IMG_5098Deze week, les bedrijfseconomie. Mijn studenten werken keihard, overleggen met elkaar, leggen elkaar dingen uit.

Ik laat ze….

Waarom ik daarover moet nadenken. omdat het niet over bedrijfseconomie ging. Ze hadden net in de vorige les feedback gekregen over hun casus en wilden die eerst begrijpen/verwerken vooraleer aan iets nieuws te beginnen.

Waarom ik ze laat. Misschien omdat ik er in deze dagen ook flink tegenaan loop. Moet vechten voor ruimte om te mogen doorgronden.

  • Ik werk aan een onderwijsprogramma voor Rennes, nieuw voor mij. (9 uur onderwijstijd verzorgen inclusief toetsing)
  • Ik denk mee na in de curruiculumontwerpgroep over de toekomstige inrichting van het curriculum.
  • Ik werk aan het onderzoeksvoorstel voor mijn cursus ( geschatte tijdsinvestering 40 uur)
  • Ik werk aan een nieuwe les mgtv samen met collega’s.

Allemaal zaken die vragen dat je er “echt even voor gaat zitten”.

En dan valt me op hoe weinig tijd daar voor is.

  • Ik geef les bedrijfseconomie en conflicthantering/onderhandelen, beoordeel werkstukken, ben ondersteunend aan studenten op stage, overleg over kleine dingen met collega’s, ben op een inzage, leer ik zelf op Edushock.
  • Komt ook voor dat midden op een werkdag anderhalf uur les gepland word en ik dus toch even 4 uur daarmee kwijt ben ( half uur rijden, kwartier te vroeg daar, les, dag zeggen tegen collega’s, half uur rijden)
  • Dat dat ervoor zitten me niet lukt op mijn werkplek. Dat ik daar graag rustig voor thuis zit.

En kijkend naar die studenten in de les bedrijfseconomie, vraag ik me af hoe dat voor hen is ….

Kijkend naar mijn eigen kinderen die thuis van (huiswerk)taak naar (huiswerk)taak van verschillende vakken hoppen, vraag ik het me af…

Waar geven we ze de ruimte om te mogen doorgronden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén