De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Wat en hoe willen jullie leren over integrated reporting

Over 2 weken staat integrated reporting op het programma in de propedeuse. Het doel van de les: na anderhalf uur moeten de studenten weten wat GRI, Coorporate Governance Code en Integrated reporting is. Vorig jaar heb ik dat op deze manier aangepakt.

integrated reporting

Het hamsterverhaal heeft indruk gemaakt, die blijft dus als inleiding.

Dat gaan we versterken met dit verhaal van Han Rosling

Om daarna iets heel anders te gaan doen. De studenten waren namelijk vorig jaar niet betrokken bij het verhaal. Van een aantal studenten heb ik teruggehoord dat ze zich alleen dat hamsterverhaal echt herinneren.

Wat gaan we doen.

Ik ga ze de blog voor de curriculumcommissie vooraf laten lezen en vragen om een leervraag + lesidee te formuleren. Wat wil ik in de komende 3 jaar graag leren over integrated reporting en hoe.

Dan gaan we per groep 1 a 2 vragen uitkiezen en uitwerken. De aanbrenger gaat dan de leervraag + het idee presenteren en de groep gaat dan aanvullen. Ik ga elementen van deze Gave dingen doen sessies stelen.

Wanneer is het gelukt?

  • Als we erin slagen om betrokken met het onderwerp aan de slag te gaan.
  • Als het lukt om vragen te formuleren waarop minstens 1 student echt het antwoord wil weten. (zie ook de video in deze post)

Wil je wat meetbaarders?

  • Ik verwacht dat de leeropbrengst (kennis van de begrippen) in ieder geval groter is dan vorig jaar.
  • En heb ik 4 leer-ideeën waarvoor ik ga proberen een plek te vinden in het curriculum. Als mijn collega meedoet (=zich comfortabel genoeg voelt) worden dat er 10.
  • Ik heb geëxperimenteerd rondom het samen met studenten doen uit deze blog.

En als die plek vinden niet lukt? Dan hebben studenten voor zichzelf leervragen geformuleerd rond dit onderwerp en als het ze echt raakt hebben ze die al beantwoord voor zichzelf nog voor het in het curriculum komt  🙂

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén