De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Video waarbij ik denk, ik wou dat mijn kinderen dit hadden.

Dit is het eerste filmpje dat ik zie over vernieuwend onderwijs waarbij ik denk: ik wou dat mijn kinderen dit hadden! En dus wordt mijn beeld van waar ik heen wil weer scherper.

Met dank aan @fransdroog. Hij zette het, met wat meer uitleg,  in deze blogpost Onderwijs kun je samen met leerlingen mooi maken.

Twee citaten die mij bijzonder raakten uit de mond van een jongvolwassene:

Every single person wants to learn about something”

The world that we are coming into right now, we’re going to go really on our own, we are not going to be able to rely on our elders telling us what to do, it is going to be us telling us what to do, and then in being responsible for the next generation, trying to help them, and the only way we are going to be able to learn the lessons, and be individuals and autonomous, is if we do it by ourselves”

Ik heb ook geen spijt dat ik de verwijzing van Frans naar de site van hetkind ook gevolgd ben. Daar wordt ook aandacht besteed aan deze video en wat erin te zien is gekoppeld aan de zeven principes voor goed onderwijs die hetkind heeft ontwikkeld.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén