De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Studenten ontwerpen mee de module MVH (deel 4)

quote-if-you-feel-safe-in-the-area-you-re-working-in-you-re-not-working-in-the-right-area-david-bowie-81-10-58Een kleine bezetting dit keer. Een extra les was ingepland en een deel van de studenten kon dus niet aanwezig zijn. Wel aanwezig waren 2 docenten, 2 studenten en 1 externe (oud-student)

In de opening wordt door de docenten uitgesproken dat het even lastig is om te focussen op wat wel lukt. Omdat er op dit moment vooral email-berichten komen over “wat niet lukt”. Studenten die tijdens de 3 dagen hertentamens uit voorgaande jaren hebben, presentaties van vervolgstudies enz. Zou trouwens geen enkel probleem zijn als er geen credit aan was gekoppeld. We koppelen een deel van het credit aan een reflectie over het geleerde tijdens de (trainings)dagen. Omdat het over de eigen waarden, het eigen maatschappelijk verantwoord handelen gaat. En omdat je niet kan reflecteren over wat je niet hebt ervaren ….

Nadat dat een plek had gekregen gingen we samen enthousiast aan de slag met het draaiboek.

Wauw dacht ik toen ik het zag. Elke (Jump Start stagiaire bij Driven by values) had het draaiboek van de hackaton Het waarderen van werkplekleren omgebouwd naar onze 3 dagen. Met een superduidelijke visuele planning, een budget en wat er zo verder nog in een draaiboek staat. Het draaiboek samen met de dropbox en de manier van samenwerken (docenten/studenten/praktijk) erin, het is een stukje weg van hoe het “normaal” gaat. Leuk leuk. Mooie leerervaring voor de werkgroepdeelnemers die meedoen om te “leren organiseren”

Daarnaast hebben we wat organisatorische knopen doorgehakt, hoe gaat het met drinken/de bar. De AO-docenten zouden gesmuld hebben van het gesprek.

Om vervolgens nog inhoudelijk delen van het programma verder in te vullen.

Welk verhaal willen we graag horen van de spreker op dag 2, van WP Haton. Het innovatie-verhaal, het MVO-verhaal, het People-verhaal. De studenten kozen voor het echte verhaal.

 

Er is een afsluitende activiteit bedacht voor dag 2.

En … we gaan een stukje van de controle loslaten op de eerste middag. Het getuigenissendeel wordt een Edcamp-achtige sessie. Met aanwezigheid van mensen uit het bedrijfsleven. Edcamp-achtig omdat we voor de pauze meer gaan regelen/sturen dan erna. Mooie leerervaring voor de werkgroepdeelnemers die willen leren controle los te laten.

Er is een afsluitende activiteit bedacht voor dag 2.

En toen was de tijd alweer om. Ik ben weer met opgewarmd enthousiasme vertrokken.

 

 

 

 

 

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén