De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Het einde van deze blog.

Toen ik eraan begon, aan het bloggen, was daar het hele sterke gevoel. Als HET me lukt dan wil ik dat het na te lezen valt. Geen idee hebbend wat dat HET was.

Deze blog blijkt gestart

om de docent die ik was

te ondersteunen

om IN DE ROL de HELE MENS Ilse mee te nemen.

Dat is gelukt dankzij dat niet-weten hoe HET eruitzag 

 • Ik leerde in deze baan voor mezelf te zorgen, me verder met mijn eigen kern te verbinden en daarnaar te handelen.
 • Ik oefende en oefende om in de verbinding met anderen present te zijn/ emotioneel beschikbaar / oordelen uit te stellen/ de kwaliteiten van de ander gebruiken.
 • Ik vond het lef om in deze context kleur te bekennen: mijn eigen zijnswaarden en kerneigenschappen te laten zien.
 • Ik oefende stevig met de stem van de minderheid zijn, andere perspectieven zichtbaar te maken en die stem van de minderheid van anderen te gebruiken. Vanuit het weten/vertrouwen dat alles in het systeem waardevol is.
 • Ik ontdekte hoe je een leerproces zorgvuldig/doelgericht/intuïtief kan kiezen en op verschillende lagen passend in kan richten. Om tijd en middelen in te zetten voor dat waar ik in geloof.
 • Ik hervond de oprechte liefde voor persoonlijke ontwikkeling. Vond een manier die bij mij past en die ik keer op keer oefende. Levendig leren: cyclisch, verbindend, verdiepend. Ik verinnerlijkte de stappen van dat cyclische leerproces: bestuderen, onderzoekend op pad, uitwerken, tonen, betekenis geven (vertragen, voelen, reflectie) bespreken (applaus en feedforward), nieuwe patronen.

En langzaam kon ik steeds duidelijker (op het werk) in het moment verschijnen, met mijn eigen visie,  mijn eigen vibe (kwaliteiten/waarden), heldere keuzes omtrent de inzet van mijn middelen (tijd/geld) vanuit een liefde/zorg voor het systeem waar ik deel van uitmaak. Ik voelde hoe ik steeds meer op mijn eigen unieke manier het verschil maakte. En nam de grenzen van de context steeds helderder waar.

Deze blog blijkt gestart om die weg te delen met iedereen die mee wou lezen. Ook dat is gelukt, het valt na te lezen. Onderweg heb ik  genoten van de interactie/dialogen die het opleverde. Er waren meer dan 100.000 views, 3 bijdragen aan boeken & 2 bijdragen aan tijdschriften.

Het heeft zijn bedoeling gediend en nu is het klaar.

Dank voor jullie “er zijn”.

Met liefde, Ilse Meelberghs

PS Omwille van het “valt na te lezen” blijft de blog nog een aantal jaar beschikbaar.

Verder Bericht

5 Reacties

 1. Sander Vrugt van Keulen 3 maart 2018

  Dank je wel voor het ‘mee mogen lezen’ van je bijzondere reis. Je was een mooie en goede (reis-)gids. 🙂

  Ben nu wel benieuwd naar je volgende reis…

 2. Ankie Cuijpers 3 maart 2018

  Heel veel dank voor het delen en voor de nieuwe levensinvulling alle goeds!

 3. Judith van Hooijdonk 4 maart 2018

  Lieve Ilse,
  Ik was getuigen bij je eerste stappen van je blogavontuur. Ik heb je ontwikkeling gevolgd. Heb je schrijfstijl en thema’s zien veranderen. En nu stop je met dit blog omdat het klaar is, jouw docentschap bij Zuyd. Ben je ook klaar met bloggen? Ik hoop het niet.
  Wat symbolisch dat de foto van deze boom je laatste blogbericht versiert.
  Tot blogs?!
  Judith xxx

  • Ilse Meelberghs 4 maart 2018 — Berichtauteur

   Ja he, mooi he die boom hier zo.
   En dankje voor het supporteren ALL THE WAY.
   Ik geloof in bedoelingen en bedoelingen die klaar zijn. (iets met leven en vernieuwen)
   De bedoeling van deze blog is klaar en het mag nu stoppen.
   Bloggen is voor mij een expressie-en reflectiemiddel geworden. Even afwachten of het ook het meest geschikte expressie- en reflectiemiddel is voor de volgende stap.
   Liefs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén