De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Oefenen met MVO-introductie voor financials

Ik zal jullie niet lastig vallen met de wijzigingen in het curriculum omdat we daar steeds meer MVO aan toe voegen (geweldig trouwens). Ik heb genoten van de student-discussies die ik tussen de lessen door hoorde over de toepassing van MVO in de nieuwe casus.

Dacht toen, ik heb een probleem, wat moet ik nu doen in de daarvoor gereserveerde les tijdens dit kwartaal over externe verslaglegging. De lesstof van vorig jaar zit namelijk dit jaar al in de casus. Dat hebben ze goed zelfstandig met behulp van de netvibes opgepikt. Wat kan ik nog toevoegen.. Dat heb ik de studenten gevraagd. Effe niets meer was het antwoord. “We hebben wel genoeg MVO gehad” en “moeten we dat kennen voor het tentamen”.

Aha, een uitdaging dacht ik toen. MVO is voor mij namelijk geen kunstje/verkoopargument maar een houding/vaardigheid met toekomst. En zolang studenten dat nog niet zien, valt er te prikkelen tot leren. Mijn antwoord op de uitdaging kunnen jullie hier lezen.

Omdat deze lesstof inderdaad in de casus getoetst is, hoeven we als docenten dat anderhalf uur niet op dezelfde manier te vullen. We kunnen allemaal wat uitproberen en kijken wat onze studenten het meeste aanspreekt. Wat hebben we nog niet gedaan, past bij ons en zou kunnen prikkelen tot pull-learning in de komende jaren over MVO:

We hebben deze sessie nog niet gehad.
Of deze filmpjes (links helemaal onderaan) nog niet met ze bekeken.
Voor de critici is Artikel FD Duurzaam ondernemen vraagt omslag (vandaag gekregen van een collega) misschien net weer leuk.
Er vallen bergen jaarverslagen te bekijken (via netvibes) en van daar uit te vertrekken.
GRI op alternatieve wijze “aangevlogen” kan ook nog.
Of nog 100 andere manieren die ik nog niet bedacht heb.

Ik ben benieuwd welke aanpak de docenten kiezen en daaruit kunnen we er dan eentje kiezen (samen met studenten?) die we dan volgend jaar meteen in het begin van het jaar inzetten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén