De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Koudwatervrees: kennis delen via #atstakeBE over (meten) stakeholderstevredenheid.

Ik zie social media als een enorme kans om kennis/ervaring te delen en te ontvangen. Bovendien heb ik in  blog over “Duurzaam 2,0”  het volgende gezegd over onderwijs: “Onze grootste bijdrage-potentie aan de omgeving: de denktijd/kracht van onze studenten/docenten inzetten om uitdagingen in ons vakgebied voor ondernemers mee op te lossen.” Nu heb ik al eerder geëxperimenteerd met Twitter. Blogs van @jujuutje ea gelezen, collega’s van CM geobserveerd, om raad gevraagd. En … heb nog koudwatervrees om mijn plannetje (sociale media inzetten in het leerproces) uit te voeren.

Toch … proberen, genieten van wat bijdraagt en leren van wat dat niet doet, is de enige manier. En dus: 11 april wordt de dag. 9.30 tot 11.30 het tijdstip. #atstakeBE

Wij (4de jaarsstudenten uitstroomprofiel controlling en ik) gaan proberen kennis te ontvangen en te delen rond “meten en rapporteren van stakeholderstevredenheid”

Waarom die?

  • Een van de belangrijke kenmerken van MVO (ISO26000) is dat je rekening houd met meerdere stakeholders (vs shareholders). Maar hoe weet je nu of je dat goed doet? Kies je voor directe tevredenheidsmetingen of voor indirect. Of … als je werkt aan een circulaire economie , creating shared value, hoef je dat dan misschien niet te meten.
  • Omdat het nieuw is in ons curriculum kunnen we nog wel aanvullingen van experts gebruiken.
  • Misschien ondersteunen we zo beginnende MKB MVO-ers.

Inzet social media

Vooraf:

Op dit moment bereiden de studenten 3 vragen voor.  Misschien heeft u nog bruikbare kennis cq ervaring. Twitter alvast met #atstakeBE of voeg (via reacties) aan de achtergrondblog toe.

  • Wat is stakeholdermanagement, relatie MVO.
  • Wat doet stagebedrijf  (formeel/informeel) aan stakeholdermanagement. Hoe meten ze de tevredenheid van stakeholders.
  • Welk MVO –initiatief (link kernactiviteit) adviseer je dit bedrijf. Op welke stakeholder heeft dat effect. Kan je dat meten?

Tijdens:

We zullen u tijdens die twee uur op de hoogte houden van het geleerde. Daarop kan u reageren. Ik zoek nog: studenten (minimaal 3) die de verantwoordelijkheid willen nemen om online te reageren op inbreng en iemand die me kan vertellen wat de snelste manier is om een twitterfountain op het smartboard te krijgen. (liefst naast powerpoint)

Social media na:

De studenten schrijven een beknopt rapport over bovenstaande vragen. Hopelijk willen ze dat delen.

PS de “Twitterfountain”

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén