De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

GRI voor MVO verslaglegging. Wordt manipuleren van beeldvorming minder makkelijk?

Kijk hier eens naar, wat doet het met je?

Ik kan de ogen niet droog houden en … heb het gevoel dat ik gewoon gemanipuleerd wordt. Een prachtige mix van underdog, knappe vriendin die voor hem opkomt, de keuze om het samen te doen. Doet me denken aan een mooi prentenboek: “Samen kunnen we alles”. Vooraleer mijn punt te maken heb ik dan nog twee filmpjes voor je: jaarverslagen.


En deze:

Mooi om te zien. Heb je onthouden wat ze vertelden, kan je het vergelijken en hoe betrouwbaar is het eigenlijk. Dat vind ik nou zo fijn aan financiële jaarverslagen: regels over hoe en wat je rapporteert. Zodat we objectief kunnen beoordelen cq vergelijken. Met de opkomst van MVO ontstond de behoefte om ook regels te hebben over hoe en wat je rapporteert over je MVO prestaties. GRI was een antwoord. Wat is het eigenlijk:

The Sustainability Challenge from Global Reporting Initiative on Vimeo.

En zo ziet dat eruit bij: Coca cola, Havenbedrijf Rotterdam, en vele anderen.

Vandaag heeft een student van ons een mooi resultaat gehaald met zijn MVO afstudeerscriptie. Die bevat oa een MVO nulmeting op basis van GRI. Hem kan je vragen wat de problemen zijn als je het daadwerkelijk bij elkaar gaat zoeken, vergelijken. Waarschijnlijk ligt het aan mijn vakgebied. Ik heb toch het idee dat ik makkelijker in de gaten heb als men mij probeert een bepaalde richting op te laten denken met zo’n GRI rapport dan bij een filmpje.

Ps Wil je meer weten over MVO meten en rapporteren, kijk dan eens op de netvibes.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén