De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Kennismaken en techniek reflecteren introduceren. #lesvoorbereiding

Met de start van het nieuwe schooljaar mag ik ook weer de module samenwerken vorm geven samen met de eerstejaars. Daar verheug ik me op.

Wat leverde de feedback van vorig jaar op als aandachtspunten voor bijeenkomst 1:

Voorstellen, doelen/afspraken samenwerking ondernemingsplan, sterke punten met elkaar delen, techniek van het reflecteren.

Voorstellen: overbodig, al veel gedaan tijdens introductie

Techniek van reflecteren: techniek duidelijk, nut niet, komt in de loop van de lessen. Tussentijdse feedback van de docent via blackboard is zinvol

Sterke punten delen: zinvol en leuk

Doelen/afspraken maken: belang ervan duidelijk in bijeenkomst 6, mag eerder (notitie: proefschrift Jos Fransen)

Dit gaan we (waarschijnlijk ūüôā ) doen, hopelijk past het in anderhalf uur:

  • Mooiste samenwerkmoment, het vak en de opstelling van de stoelen kort bespreken.
  • Voorstellen inclusief delen van sterke punten (geleerd van de intervisor).¬†Het moeilijkste is hier om zoveel veiligheid te scheppen dat wat ze vertellen afwijkt van tijdens de introductie. Dat veiligheid scheppen is mijn grootste aandachtspunt voor deze les.

Hand van Don

  • Vertrouwen verdienen. Hier ga ik iets mee doen. Afhankelijk van de veiligheid (laten lezen, voor zichzelf aankruisen, wat je al bij die ander gezien hebt aankruisen)Trust_Works via @joandewinne
  • De techniek en het nut van van reflecteren. Vorig jaar schreef ik er twee blogposts erover. Eentje over waarom reflecteren¬†en nog een keer over waarom voor bedrijfseconomen/accountants. Die bieden samen voldoende inspiratie over de techniek en het waarom. In de les ga ik met hen de eerste aanzet maken voor het reflectieverslag van les 1 en vertellen over hoe het werkt met tussentijds inleveren en feedback.

Het afspraken maken over doel/manier van samenwerken in de ondernemingsplangroep, doen we de volgende bijeenkomst.

PS Vandaag (29/8) kwam tijdens de introductie bij IVY het belang van vertrouwen ter sprake. En ik dacht terug aan een oude blogpost en aan hoe je vertrouwen kan verdienen. Voor mij aanleiding om dat overzicht rondom vertrouwen verdienen toe te voegen aan deze les.

De feedback van de studenten: 20132014 bijeenkomst 1

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén