De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Intervisie #voorbereiding, terugkijken en geen vraag.

Wat een gaaf kwartaal was dit, zo terugkijkend.

Wat zijn nu voor mij de belangrijkste inzichten geweest dit kwartaal:

  • De sterktes en valkuilen van de beelddenker. Te lezen in blogpost: Gelezen + webinar: beelddenker
  • Meer betrokkenheid/uitleg zonder dat ik meer praat. De potentie van coöperatief leren. Te lezen in de post: Gelezen: coöperatieve leerstrategieën. (met een link naar een experiment)
  • Hoe ziet dat eruit een docent die meer zijn gevoel volgt, alleen verantwoordelijkheid neemt voor wat de zijne is en die vertrouwt op de kracht van de ander. Te lezen in blogpost; 3 krachtige (model)momenten uit de Human Element Cornerstone training.
  • Het antwoord op mijn leervraag bij de training The human element cornerstone: “Wat in mij/mijn gedrag houdt samenwerking met collega’s rond onderwijsvernieuwing tegen”. In essentie komt het op het volgende neer. Als het eropaan komt wil ik het het eigenlijk gewoon zelf/alleen kunnen. En als dat niet lukt “aaaauw” dan word ik kritisch op mijn omgeving. Het inzicht: het komt er niet opaan. Ik mag het met anderen samen doen. En bij “aaaauw” kan ik dat gevoel benoemen en vragen stellen. Ook als ik aanneem dat de ander het antwoord ook niet heeft.

Dit alles heeft me wel versterkt in het idee dat de “sfeer/code of conduct/iedereen hoort erbij’ heel belangrijk zijn om het leren in de propedeuse te bevorderen. Dus ik verheug me op mijn online traject: essenties in de praktijk.

Ik heb eigenlijk geen casusvraag merk ik. Alle inspanning van de afgelopen weken hebben “het afval opgeruimd” Alle ruimte dus voor de casusvragen van de collega’s.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén