De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Geweest: Intuitieweekend en de naweeën

Vorig jaar had ik 3 activiteiten ingepland om actief aan de slag te gaan met het gebruik van mijn intuïtie. Vorig weekend was de laatste in de rij.

Vooraf

De aankondiging, waarop ik aanhaakte en intuïtief besloot om te gaan.

Het weekend zal een 100% intuïtieve invulling krijgen en je mag je sowieso verwachten aan wandelingen in een prachtige omgeving, creativiteit, speelsheid, zottigheid, boeiende babbels, lekker eten, sauna, rondekringmomenten bij het (kamp)vuur en andere genieterij.

We zijn te gast in de Biermuhle & het gastenverblijf van nonkel Arthur en tante Heidi van Dominique, twee uitgesproken intuïtieve levensgenieters met een ontzettend groot hart en enorm veel levenswijsheid, die op deze plek hun droom leven en immens dankbaar zijn dat ze dat ook elke dag kúnnen doen.

Het weekend is bedoeld voor mensen die hun intuïtie een prominentere rol willen laten spelen en/of intuïtief aanvoelen dat dit weekend iets voor hen zou kunnen zijn en/of gewoon hier heel erg nieuwsgierig naar zijn. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom, leeftijd doet er niet toe.

Na die intuïtieve beslissing heb ik op verschillende momenten mijn hoofd moeten geruststellen. Bij de betaling, tijdens het erheen reizen. Ik word beter in het herkennen en omgaan met het hoofd dat “de baas wil blijven” ipv samen te werken met intuïtie/gevoel.

Tijdens

Het samen thuis zijn in de natuur (wandelen, na sauna in beek, kampvuur in tipi onder sterrenhemel); het overvloedige, gezonde en prikkelende eten; de babbels; zingen, een gedeelde cultuur; creatief zijn

een paar streching oefeningen die gingen over geven en ontvangen met elkaar, aan jezelf. Het leidde samen tot een moment waarop ik “mijn uitgangspositie onder aan de U (Theorie U)” ten volle kon voelen. Thuiskomen in mijn zijn, dankzij de ander en intuïtie.

Twee basisprincipes waren daar voor mijn gevoel erg belangrijk bij:

 • We maken gebruik van alles wat in de groep opkomt, iedere bijdrage was veilig.
 • Alles is een uitnodiging, geen moeten.

Samen maakte het dat ik met een aantal opbrengsten naar huis ging:

 • Intuïtie spreekt het sterkst tot me via natuur. Dat wil ik nog meer gaan ontwikkelen, op leren vertrouwen.
 • Samenzang is belangrijk voor me en ik wil toch even uitzoeken waar ik dat kan doen hier in de omgeving. Simpele, herhalende tekst/melodie in een grotere groep mensen.
 • Ik vind het erg belangrijk dat dood er mag zijn. Dood hoort bij het leven, zonder “dood van de vorm” geen nieuwe vorm van leven.
 • Ik ervoer de uitgangspositie. mijn zijn van waaruit ik vertrek om dingen in de wereld te zetten. Daarover nog meer in de naweeën.
 • Het oefenen van een vrouwelijke kwaliteit (ook voor mannen) als intuïtie gaat goed in een omgeving met veel vrouwelijke energie. Voor de fans van theorie U, ik denk dat echt onderaan de U komen een omgeving met veel vrouwelijke energie vraagt en dat dat een van de redenen is waarom het niet meevalt om dat in zakelijke omgevingen een plek te geven. 

Uit Dagboek van de ziel

Naweeën

Zien wat ik kan met wat ik in het moment krijg toegespeeld.

Het begint ermee dat bij thuiskomst in berichtje van vriend een mooie aanvulling zit voor de boom die een plek innam in het weekend. Ik maak daarmee die bladzijde als volgt af:

Volwassen, gesterkt door alle wisselende seizoenen en kringlopen van het leven.

Luisteren naar taal van de natuur, ja hoor, kan ik gewoon doen 🙂

Vervolgens komen we erachter dat de hazelworm (we zagen er 3) geen slang is maar een pootloze hagedis.

Als ik dat opzoek in mijn boek ‘Luisteren naar dieren” heeft die ontmoeting de volgende betekenis:

Hagedissen zijn dieren van grote subtiliteit. Personen met een hagedis als totem zouden naar hun eigen intuïtie moeten (leren) luisteren. Het verschijnen van een hagedis laat gewoonlijk een verhoogde gevoeligheid vermoeden. Hoe vreemd of raar het allemaal mag lijken. leer je waarnemingen te vertrouwen en te volgen.

Mooie ondersteuning van vertrouwen in intuïtie die door de natuur  spreekt.

Ik voeg intuïtief toe wat ontbreekt.

Om vervolgens twee keer deze week hevig edge gedrag tegen te komen.

Uit Deep democracy.

De leeropbrengsten daarvan:

 1. Ik herken het nu.
 2. De ervaring dat het edge-gedrag niet om mij gaat. Het is gericht op wat ik inbreng in de groep.
 3. Het bracht me ertoe te visualiseren wat volgens mij de “uitgangspositie” is.
 4. Om er vervolgens achter te komen dat ik intuïtief zichtbaar maak wat de stem van de minderheid is (wel aanwezig in de groep, stil). Intuïtief toevoeg dat wat van deze tekening ontbreekt. Enfin, weet nog niet precies wat ik met dat inzicht ga aanvangen 🙂

Vereniging van vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten Het vuur, de passie. Zat eerst ter hoogte van het hart. Klopte niet, moest buik worden. De beperkingen van het aardse, die beperkingen versnellen ontwikkeling. Het water in ons en de lucht om ons heen. (Alle elementen zijn om ons heen en in ons) Aards, stevig gegrond. Bodem met voeding/zaad om kleur in de wereld te brengen. Het oerverlangen om vanuit die positie eigen kleur in de wereld te brengen. Samen met kleur van anderen wordt dat een groots vuur.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén