De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Op pad voor persoonlijk leerdoel: Intuïtie boven denken.

In de veranderde maatschappij wordt denken/analyseren overgenomen door computers en is het dus zaak om als mens iets te ontwikkelen wat computers niet kunnen. Zo zou ik “het waarom” van dat persoonlijk leerdoel kunnen opschrijven en dat zou in het huidige maatschappijverhaal van “de veranderende wereld” best goed doen.

De eerlijkheid gebiedt me om op te schrijven dat het anders zit. Ik ben gewoon bloednieuwsgierig naar hoe het is om je intuïtie de lead te geven en het denken als hulpmiddel in te zetten. Die paar keer dat het me al lukte leverde het hele mooie dingen op.

Ik ga dat dus verder onderzoeken en heb me ingeschreven voor 3 ervaringen:

Stiekem ook dankbaar dat ik thuis tijd en middelen heb om dit te kunnen doen.  Want hoewel ik aanvoel dat dit me een betere docent gaat maken, zie ik onze bedrijfseconomie-opleiding (sterk in ratio, plannen en doelen) dit nog niet financieren. Maar wellicht onderschat ik ze. Vanuit die dankbaarheid ga ik er ook zeker over bloggen.

Ik verheug me in ieder geval enorm op de ontmoetingen en ervaringen. 

INTUITIVE INTELLIGENCE

Gekozen omdat zijn korte films me, iets, raken.

A One Day Workshop by Nic Askew

Intuition has been described as the highest form of intelligence. It’s available to everyone yet few know how to access it.

This One Day Program will showcase a unique method of accessing intuitive intelligence and a direct perception of truth in service of your life, work and meaningful contribution to the world.

Developed by Educator and Film Maker Nic Askew, whose work over the last 15 years has led to a method of helping people access a transformational inner voice responsible for profound life changing decisions. The films in Nic’s acclaimed Soul Biographies Series are characterized by such authentic human voices.

In this intensive Day Program you will learn through the practical and observable experience using Nic’s film camera;

* How to elicit, recognize and act on intuitive intelligence
* The physics and meta-physics of paying full attention
* How to set goals and purpose that are defined by intuitive intelligence
* The components of surrender and its critical nature in intuition
* How to develop your innovative and creative capacity
* How to make instinctive and wise decisions without data

During the day coffee, tea, lunch by LemLem

Maximum 25 attendees ,Georganiseerd door Knowmads Business School Amsterdam, Info on Nic: http://nicaskew.com/

3 afternoons – Embodied Pioneership

Omdat zij iets durfde in een gezelschap van accountants/bedrijfseconomen in een accountantshoofdkantoor wat ik nog niet durf.

En ik geniet ook van de manier van betalen.

Ik kan alleen de laatste 2. ik had op die eerste vrijdag al iets afgesproken met mijn mentorstudenten.

As pioneers we lead in bigger and smaller situations, each of us in our own unique way. By connecting with others we try to make a difference. By our actions we try to navigate into a more sustainable future. And yet, we often encounter resistance or are left behind with the feeling that what we say does not really land.

Often, and especially in situations with resistance, we tend to relate over matter, over knowledge, over dots on the horizon, over our truths. In these moments we forget to bring in our own wholeness and to relate over cognitive views. It often does not lead us to the relation we actually envision. When we truly listen and relate from our essence, this will lead to true connection.

In three workshops we explore different ways how a more embodied approach can help us to feel more connected to the other and yet remain in our own center. We explore our own reactions in situations and develop our capability to react in different and more embodied ways.

In my embodiment work, I combine different western and eastern embodiment methods, like meditational practices, visualisation, constellation work, breath work, inner child work, inquiry, dance, intuitive movement, leadership embodiment, social presencing theater etc.

Three afternoons, three themes, three times a little bit deeper, three times more embodied….

19 May – Embodied consciousness

2 June – Embodied connecting

16 June – Embodied wholeness

Each afternoon you will be offered a wide variety of physical exercises, meditational and inquiry practices to explore your relation with the theme. Most exercises will also allow for more practice at home. Where necessary I will share some theoretical background.

Dates: 19 May, 2 and 16 June 2017

Time: 13.00-17.00 hr

Place: Life Force Fitness Institute, Zielhorsterweg 73, 3813 ZX Amersfoort

Price

I offer this first series for a very special deal: prior to the training you pay an amount of € 50,– *(excl. VAT, to cover the fixed costs), after the 3 day training you help me by giving me a thorough evaluation & a payment that represents the balance between your financial abilities and the monetary value the training had for you.

WEEKEND ROND INTUÏTIE

Omwille van haar manier van in het leven staan

Dagboek van een geluksv(l)inder 29 april 2017

Alles, alles, maar dan ook echt álles wat ik doe & laat wordt bepaald door mijn hogere intuïtie.

Dat is een keuze die ik elk moment opnieuw maak, simpelweg omdat ik er alleen nog maar de vruchten van geplukt heb. Mijn intuïtie heeft overduidelijk het beste met mij voor ogen én met eenieder ander ook.

Het feit dat ik intuïtief soms in enigszins netelige situaties beland, doet daar niets aan af, want die ervaringen blijken uiteindelijk keer op keer ook een soort ‘humus’ voor persoonlijke groei. Het merendeel van de tijd beland ik echter in de meest sprankelende & speelse & fijne situaties.

Intuïtief in het leven staan bespaart me massa’s tijd & energie omdat ik niet meer over alles continu drie keer moet nadenken of alle opties zitten afwegen. Mijn intuïtie levert me soms zelfs opties/oplossingen op die ik niet eens had kúnnen bedenken en/of toont mij bij momenten ook de spreekwoordelijke mazen van het net.

Intuïtief in het leven staan blijkt tegelijkertijd ook de best mogelijke investering in mijn geluk & gezondheid. En in mijn (goede) gezindheid evenzeer.

Mijn intuïtie initieert elk van mijn activiteiten en geeft er ook invulling aan. Het is bij gratie van mijn intuïtie dat elk lichtpuntje in een mum van tijd het licht ziet. Ik schrijf gewoon neer wat er intuïtief in mij opkomt. Dito voor mijn foto’s. Mijn intuïtie zegt wat te fotograferen en vanuit welk perspectief.

Tijdsefficiënter en energie-efficiënter dan dit wordt/kan het waarschijnlijk niet.

Met een minimum aan inspanningen een maximum aan resultaat!! Héérlijk vind ik dat!

Mijn intuïtie stuurt wat ik eet, wat ik aantrek, wie ik contacteer, … ik zei het al: mijn intuïtie stuurt echt alles!!

Als de meest persoonlijke coach.

Ik kwam vanmorgen onderstaande selfie tegen tussen mijn fb-herinneringen. Instant dook daarbij intuïtief ? de veelzeggende quote van Einstein op.

Schone, relevante, wijze & waarheidsgetrouwe woorden, als je het mij vraagt.

**

Prachtig getimede woorden bovendien want ik speel al een tijdje met het idee en ik heb het gisteren ook al aangekondigd aan een paar lieve mensen dat ik een weekend rond intuïtie plan.

Een weekend rond intuïtie en hoe die natuurlijke gave bij jezelf aan te wakkeren – een weekend op een volledig intuïtieve manier ingevuld (of wat had je gedacht?! ?) – voor eenieder die zich daar intuïtief toe aangesproken voelt. Ja, zoiets.

En dat allemaal in samenwerking met mijn beste vriendin allertijden, Dominique Weyns, die op precies dezelfde manier in het leven staat en haar eigen intuïtie op een gelijkaardige manier haar eigen leven laat verrijken.

Onze intuïtie zal nog verder uitwijzen hoe, wat, waar & wanneer. Wordt vervolgd!! ?

**

Cadeautje!!! ?

????

 

Van 22 sept (18u) tot 24 sept (17u) in Gransdorf, Duitsland (Eifelstreek)

Het weekend zal een 100% intuïtieve invulling krijgen en je mag je sowieso verwachten aan wandelingen in een prachtige omgeving, creativiteit, speelsheid, zottigheid, boeiende babbels, lekker eten, sauna, rondekringmomenten bij het (kamp)vuur en andere genieterij.

We zijn te gast in de Biermuhle & het gastenverblijf van nonkel Arthur en tante Heidi van Dominique, twee uitgesproken intuïtieve levensgenieters met een ontzettend groot hart en enorm veel levenswijsheid, die op deze plek hun droom leven en immens dankbaar zijn dat ze dat ook elke dag kúnnen doen.

Verwacht je aan een authentieke plek met veel historiek. Sluit bijv. niet uit dat je in een voormalig huwelijksbed (weliswaar met een nieuwe matras ?) onder toeziend oog van een portret van een oudtante of in een alkoof zal slapen ?? Slaapkamers & sanitaire ruimtes worden gedeeld.

Het weekend is bedoeld voor mensen die hun intuïtie een prominentere rol willen laten spelen en/of intuïtief aanvoelen dat dit weekend iets voor hen zou kunnen zijn en/of gewoon hier heel erg nieuwsgierig naar zijn. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom, leeftijd doet er niet toe.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén