De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Gastles over bijen voor een middelbare schoolklas.

Volgende week ga ik een kijkje nemen op het Hyperion Lyceum. En omdat zij tijd maken, wil ik graag wat teruggeven. Dat doe ik in de vorm van een imker-gastles.

Ik kan wat spullen meenemen en gewoon vragen wat de leerlingen willen weten van de imker. Dat deed ik bij groep 7. Alleen hadden die net 2 uur introductie door schoolnatuurgidsen erop zitten. Ze hadden dus vragen.

Ik heb besloten de spullen mee te nemen en een quiz te maken. Ahv deze 16 foto’s kan ik al mijn imkerverhalen wel vertellen. De stress van het niet weten, de gemaakte fouten en hoe mooi het is om te mogen kijken, te leren over hoe knap het systeem in elkaar zit.

Met de quiz maak ik ruimte voor hen om ook wat te doen. En het triggert hopelijk ook vragenIk denk nu dat ik eerst gewoon de vragen de revue laat passeren en dan aan het eind vraag of ze de enquete online willen invullen. Of het zo gaat gebeuren… Dat laat ik van de klas/het moment afhangen.

Hier de link naar de quiz.

PS Na de uitvoering.

 • We zijn in 45 min gekomen tot aan de vraag van de Phacelia en toen kwamen de vragen vanuit de groep 🙂
 • De tekst was te klein en de foto’s lichtjes vervormd op een groot scherm. Dus … andere tool volgende keer.
 • Bij iedere vraag gingen ze wel vragen, wat is … een dar, broed, … En dat was precies de bedoeling van het ‘onbekende” woorden toevoegen in de quizvraag.

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

6 Reacties

 1. Annemarie 16 mei 2014

  Gaaf idee! Je mag ook bij mijn plusklas komen 😉

  • Ilse Meelberghs 17 mei 2014

   Vereerd. Heb even uitgezocht waar jullie zitten. Dat kan dus niet op de fiets :))). Als ze het echt leuk vinden, kunnen ze misschien een online oplossing vinden. Daar werk ik graag aan mee!

   • Annemarie 17 mei 2014

    Ik vind bijen echt geweldig dus het leek me in principe heel leuk maar t was eigenlijk meer bedoeld als grapje dan als serieus voorstel. Als het in onze projecten aan de orde komt ga ik je serieus eens benaderen. Het lijkt me heel boeiend voor leerlingen.

 2. mrsmarvran 17 mei 2014

  Knap, Ilse! Ik bel heel erg benieuwd naar de antwoorden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén