Dit is het vijfde weblog over de voortgang van het organiseren van de module Maatschappelijk Verantwoord Handelen. Aangezien Ilse er deze keer niet bij kon zijn, ben ik (Gerard Stams) gevraagd om een gastblog te schrijven over deze vijfde bijeenkomst.
Als oud-student heb ik de module Maatschappelijk Verantwoord Handelen al eerder afgerond en meegedacht aan de vorm hiervan. Daarover heb ik destijds meegeschreven aan een blog naar aanleiding van die ervaring. Dit jaar staat deze module weer op het programma voor de vierdejaars BE studenten met het uitstroomprofiel Controlling. Dan is het natuurlijk weer heel leuk en interessant om mee te denken hoe deze module vormgegeven kan worden. De start was in elk geval al heel mooi doordat er studenten bereid waren om mee te denken en het helpen organiseren van deze module.
De vijfde bijeenkomst gaat niet meer zozeer om de inhoud van de module, maar vooral om organisatorische onduidelijkheden. Onduidelijkheden die wij als organisatie bespreekbaar maken en waar we gezamenlijk een oplossing voor bedenken. Het is interessant om te zien dat de twee verschillende belevingswerelden van de student en de docent samen komen en hier werkbare oplossingen ontstaan.
Zo is er bijvoorbeeld afgesproken dat er tijdens het avondprogramma op de eerste dag wel alcohol geschonken mag worden, maar dat de hoeveelheid wel beperkt wordt. Die hoeveelheid is genoeg om er een gezellige avond van te maken, maar niet teveel, om vervelende situaties te vermijden.
Er waren sinds de vorige bijeenkomst veel vragen geweest van studenten die wel graag aan het avondprogramma willen deelnemen, maar niet willen overnachten. Of dat ook mogelijk was. Daar hadden zowel de studenten als de docenten begrip voor en is besloten het avondprogramma ook toegankelijk is voor studenten die niet willen blijven overnachten. Deze studenten moeten zich wel opgeven, zodat er ook met het eten rekening gehouden kan worden.
Na het verstrijken van de deadline voor het vrijwillig maken van groepjes hebben 39 van de 51 studenten zichzelf ingedeeld. De overige studenten worden nu door de docenten opgedeeld in groepjes.
Voor het einde van de tweede dag werd in eerdere bijeenkomsten voorgesteld om dit leuk af te sluiten: het BANG! moment. De invulling hiervan is lange tijd onduidelijk geweest. Bij DBV start een PBM-stagiair die zelf al een eigen bedrijf heeft, gericht op duurzaamheid. Het zou natuurlijk heel interessant zijn als hij over een van de projecten die hij met zijn bedrijf begeleidt iets kan vertellen/laten zien op locatie.
Met nog een bijeenkomst te gaan zijn we bijna klaar met alle voorbereidingen voor een leuke, maar vooral leerzame module Maatschappelijk Verantwoord Handelen.