De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Feedback fruits week 1

Deze week begonnen met de pilot. 2 groepen BE doen mee aan de pilot (50 studenten)

Voorbereiding

Actie 1: De studenten kregen deze mail:

Succes alvast met jullie tentamen.

Na deze drukke periode wil ik graag met jullie bij BE Feedbackfruits gaan uitproberen.

Waarom? Vooral om de interactie tussen jullie rondom de lesstof goed te ondersteunen.

Ik had eigenlijk per mail aan jullie willen vragen of het jullie wat leek, maar vrees dat jullie nu even wat anders aan je hoofd hebben dan daarover nadenken. Dus we gaan het gewoon doen en kijken wat het oplevert.

Eea is hier na te lezen: https://www.delerendedocent.com/meedoen-met-pilot-feedbackfruits/

www.delerendedocent.com
De komende weken ga ik aan de slag met Feedbackfruits. Hoe dat komt? De introductie Vorige week was er een demonstratie feedbackfruits. Judith vroeg of ik kwam. Goed van haar. Was er anders waarsch…

Als het goed is worden jullie binnenkort toegevoegd aan het programma. Niet weggooien dus die mail.

Fijne dag nog en tot binnenkort.

Ilse Meelberghs

Actie 2: Bjorn heeft alle studenten uitgenodigd. Superfijn.

Actie 3: De eerste week ingericht. Het gaat echt heel makkelijk allemaal.

  • De powerpoint met theorie erin gezet. Maakt het programma zelf een pdf van. Studenten kunnen nu vragen stellen bij bepaalde slides., aantekeningen toevoegen om toe te lichten, leerkaartjes ervan maken.
  • De opgaves van de week erin gezet. Ook hier maakt het programma een pdf van.
  • Een huiswerkopgave gemaakt. Studenten worden verondersteld in de les aan de opgaves te werken en als het niet klaar is het thuis af te maken. We gaan aan het eind van de week al die uitwerkingen verzamelen. Dan kan ik zien of iedereen inderdaad alles gemaakt heeft en zij kunnen elkaars uitwerkingen zien in alle rust thuis bekijken en er feedback op geven.

De eerste les

Balen, ik heb mijn inlogcode niet bij en kan dus niet bij het programma. Toch vraag ik studenten om in te loggen en praat ik ze er alvast even doorheen.

Opmerkingen/vragen van studenten.

  • Legt u de powerpoints toch nog kort uit? Of moeten we de theorie nu helemaal zelf bestuderen? Ik leg het nog even kort uit. Jullie kunnen mijn opmerkingen en de aanvullingen uit het boek toevoegen aan het document in Feedbackfruits.
  • Hoe zit het met meldingen? Bij WhatsApp krijgen we meldingen als medestudenten een vraag hebben. Dat hebben we ook altijd “aan”. Hoe doen we dat met feedbackfruits makkelijk op onze telefoon? Goeie vraag. Ik heb geen idee.
  • Zijn we nu proefkonijn en als het niet lukt? Feedbackfruits is extra, om interactie tussen jullie mogelijk te maken. Op blackboard staat alles net als vorig kwartaal en in grote lijnen werken we hetzelfde als vorig kwartaal. Alleen is meer interactie mogelijk.

Na de eerste les

Op een paar beginopmerkingen na gebeurt er nog niets. Ik heb ze beloofd dat ik iedere maandagmorgen actief zal zijn. Zondagavond moet ook het huiswerk worden ingeleverd. Dus benieuwd.

Nog 3 lessen te gaan deze week.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén