De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Expeditie Binnenste buiten (sessie 12) #curriculumontwerp

IMG_5980Ok, we noemen het geen model meer, want dat schept verwarring. We hebben een concept liggen, dat willen we uitdiepen. Om te kijken of dat vragen oproept, vragen die ons verder helpen bij het traject van curriculumontwerp.

Dat lukte. Er liggen inmiddels vragen rondom intrinsieke motivatie, toetsing/criteria/eisen, werkbaarheid, leerdoelen, structuur.

Op een gegeven moment ontstond een soort van impasse. Even deel kon nog wel verder werken zonder input van buiten, nog even een stuk verder verkennen/uitdiepen. Even ander deel had behoefte aan input van buiten.

Besloten werd om 1 iemand te vragen om de bijeenkomst van morgen te versterken, rondom een specifiek onderwerp input te leveren. Jammer genoeg is dat op zo korte termijn niet gelukt. Een nieuw plan voor morgen is in de maak.

PS Trouwens leuk zoals “in de wandelgangen” delen van het plan al gedeeld worden, en zo voorzichtig feedback wordt verkregen.

Persoonlijke noot

Uit deze bijeenkomst kwam ik kriebelig. Het gevolg van het grote belang dat ik hecht aan “zelfsturing” en “gebruik maken van de verschillende snelheden in de groep”.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén