De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Efficiënt ondernemen met cijfers. #lesvoorbereiding

Ondernemingsvormen en de onderdelen van het financiële deel van het ondernemingsplan staan vandaag op de werkplanner.

Lang leve de kamer van koophandel die het overzicht van de rechtsvormen voor ons bijhoudt. Ik zie dat ze inmiddels ook een pagina hebben “rechtsvorm kiezen”. Onderaan staat een pdf met 3 verhalen van ondernemers over waarom zij die vorm van samenwerken hebben gekozen. Leuk en informatief.

Daarna komen de delen van het ondernemingsplan aan bod. Leuk deze hangout van MKB Nederland met het perspectief van accountant en ondernemer. (Vanaf 8min over ondernemingsplan)

Het gaat ook om je administratie zo inrichten dat je meet wat je wil weten wordt rond min 12 gezegd. Toch even een herinnering dat je er ook voor kan kiezen om ook over andere dingen dan geld doelen te stellen en te meten. Bij bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen zie je dat ook een heleboel andere dingen gemeten worden dan alleen geld. Hier een site met allemaal duurzaamheidsverslagen.

Och en dan nog even iets luchtiger over wat er gebeurd als je “niet zo goed bent met cijfers”. Andere branche, inzicht in getallen wel belangrijk.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén