De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Een levensgenieter die af en toe door muren heengaat #talenten

Het is altijd een bijzondere week. De week waarin we de “talententraining” hebben. Het is een week waarin ook ik stilsta bij “waar ik goed in ben”. Dit jaar werd dat ook nog eens versterkt door het “The imaginary world-boek” dat mij ook vroeg wat mijn unieke karaktertrekken zijn.

Dit weekend had ik dus ergens in het boek het volgende opgeschreven. Eerst wat aarzelend de reeds bekende talenten.

img_7290

Daarna een tekening van de unieke karaktertrekken. (ook gevraagd aan huisgenoten en nog eens gekeken naar de uitkomst van mijn oefening in de zomer waarbij ik bedacht wat mensen op mijn begrafenis zouden zeggen)

img_7284

Door muren heengaan

De tekening in het boek was dinsdag aanleiding voor een mooi gesprek met een collega die op een gegeven moment zegt:

“Toch zie ik je af en toe door muren heengaan”

En op mijn vraag hoe ik dat dan doe. Door vasthoudend met passie te laten zien waar je voor staat, het voor te doen. En zachtmoedig en behulpzaam te zijn voor zij die willen leren.

Dat heb ik aan de tekening toegevoegd.

Levensgenieter

Tijdens de talententraining wordt iedereen gevraagd om van iedereen in de groep kwaliteiten/talenten op te schrijven, ook van mij. Het was mooi om te merken dat er ook nieuwe dingen kwamen bovendrijven tov wat studenten vorig jaar schreven. Blijkbaar laat ik steeds meer zien.

img_7292

Kort overzicht (vetgedrukt raakte mij als in, he leuk dat dat voor hen ook zichtbaar is)

  • Coachend, kan heel goed naar mensen luisteren, goed in advies geven wanneer iemand het nodig heeft, motiveren, goed in mensen begeleiden en alles proberen te begrijpen.
  • Behulpzaam (3x), zorgzaam (2x)
  • Enthousiast, levensgenieter
  • Creatief, foto’s maken
  • Natuur
  • Goede inzet, geïnvesteerd in de klas
  • Dingen uitleggen/lesgeven.

Ik vergeleek het ter plekke met mijn tekening en vertelde dat ik dat deed. Omdat ik steeds op zoek ben naar het nieuwe geluid, naar dat wat ik nog niet weet. En dat oa levensgenieter verrassend was. Ik kreeg de opdracht 🙂 het aan mijn tekening toe te voegen, klein onder “vol passie”. Omdat ik duidelijk iemand ben die doet wat ze graag doet. Dat heb ik dus gedaan.

Talenten op papier zichtbaar maken.

Iets verderop in de les laat ik de studenten mijn talentenpitch zien en vertel dat ik hem effectief meestuurde bij de enige sollicitatie die ik nog deed sinds ik voor Zuyd werk. En ook dat het benoemen van de hefboomvaardigheden toen (2013) er voor zorgden dat ik steeds weer vooruitgang daarin boek.

Sterker door de bekrachtiging

Blij, tevreden en weer een beetje sterker sluit ik de werkweek af.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén