De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Benieuwd naar je persoonlijke why…

IMG_9431Mijn favoriete vraag de laatste dagen in gesprek met collega’s is (als we wat meer tijd hebben 🙂 )… wat is het eigenlijk dat ons echt bindt.

Een vraag naar “waar raken onze persoonlijke why’s”. Ook gister kwam het ter sprake: de fameuze Why van Simon Sinek.

 

 

Simon Sinek heeft een online cursus om je eigen why te vinden. Ik formuleerde mijn eigen missie in 2012 mbv het boek van Remco Claassen “Wij”, hoofdstuk ik. Op deze website word je er online doorheen geloodst.

De mijne (aangepast met wat ik in de voorbije 3 jaren leerde):

Ik, Ilse Meelberghs, wil ruimte scheppen waarbinnen mensen zich kunnen verbinden met hun kern, anderen en de kringloop. Ruimte waarbinnen mensen zich “circulair” kunnen ontwikkelen. In die ruimte is aandacht voor behoeftes en sterktes van eenieder en genieten we van moment & proces. Op weg naar een samenleving (inclusief economie) die respectvol omgaat met alles wat ons zijn mogelijk maakt.

Mag ik weten wat de jouwe is?

Verder Bericht

Vorige Bericht

5 Reacties

 1. Karin Winters 17 mei 2015

  De Pingback doet het niet 🙂 dank voor je inspiratie want ook in ben met mijn eigen WHY aan de slag gegaan. Ga nog wel iets doen met jouw feedback in de reactie. Zoiets als een Dona Quichote als het om ongelijkheid en buitensluiten gaat 🙂
  http://www.karinblogt.nl/wanneer-wordt-een-bruggenbouwer-een-brugwachter/

  • Ilse Meelberghs 17 mei 2015 — Berichtauteur

   Ik hoor graag wanneer dat gelukt is Karin en dankjewel voor je reactie.

 2. Ilse Meelberghs 29 mei 2015 — Berichtauteur

  Mooie doordachte why ook van Remko 🙂 http://witblauw.blogspot.nl/2015/05/persoonlijk-waarom.html

 3. creativeinterchange 26 juni 2015

  Hallo Ilse,

  Eind vorig jaar Simon Sinek gelezen. Het was een (h)eerlijke test van mijn What-How-Why!

  Wat ik doe wijzigt constant in de tijd, ontbijtsessies, ondersteuning drie Top Managers (3 verschillende bijdrijven), …
  Hoe ik het doe: met het van binnenuit beleven van het Creatief wisselwerkingsproces
  Waarom ik het doe: zie m’n visie tekst van m’n businesskaartje 🙂

  Creatively,
  Johan Roels (ik zie nu dat WordPress m’n website invult – ik moet nog veel leren…)

  • Ilse Meelberghs 26 juni 2015 — Berichtauteur

   Dankje Johan, Leuk om te merken dat je de blog nog eens bezocht. Mooi die (h)eerlijke test van mijn What-How-Why.

   Fijne dag nog
   Ilse

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén