De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Alleen om kennisnet zichtbaar te maken, ga ik de inspanning leveren om Pearltrees gebruiken.

Mijn oog valt steeds op tweets van Heidi Wulff waarin ze vragen stelt omtrent social bookmarking. Ik ken trouwens drie van de 6 onderstaande tools zonder te gaan Googlen. *grijns*

We gebruiken netvibes voor het verzamelen van relevante links voor onze studenten. Ik mis daarbij drie dingen:

  • de beperking in verbanden leggen
  • hoe vind ik uit welke docent het meest weet over dat onderwerp
  • het ziet er niet zo spannend uit.

Waar dat volgens mij allemaal wel kan is bij Pearltrees.

En meteen kruipt mijn geest en zie ik een netwerk voor me waar de buitenwereld/ik kan zien welke docent/student me het meest kan leren over een onderwerp. Omdat het zijn passie/interesse is. En waar die interesses elkaar raken. Maar deze inspanning ga ik alleen leveren als we met een clubje zijn. Tot die tijd ben ik zeer tevreden met de mogelijkheden die blog en Twitter bieden. En zal de “Wie is wie gids” uitkomst moeten bieden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Ilse Meelberghs 3 juli 2012

    Hier zie je hoe het werkt!
    Frankwatching schreef er ook over.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén