De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Aanmoediging eerste stap #MVO #duurzaamheid

Lastig om uit te leggen hoe dat gestart is, dat denken/doen van mij rond MVO en duurzaamheid. Iets raakt je en dan vind je in dat grote  MVO/duurzaamheid-veld wel iets te doen. Soms wordt me wel eens gevraagd, waarom zou ik? Dit is mijn voorlopige film top 5 waarom zou ik + 2 hoe dan.

Als je voor de eerste stap nodig hebt: wat is het ergste dat kan gebeuren! (horror en humor)

We hebben maar een aarde. (positief/duidelijk)

Een hamster blijft ook niet altijd groeien (favoriet bij mijn studenten)

De missing film tot vanmorgen (via @lerendeleiders). Waarom wij? Oftewel, aansluiting op vorige filmpje. De hamster heeft het recht te groeien tot zijn natuurlijke grootte. Het idee om dat uit te leggen aan de hand van een wasmachine. Geweldig! Als je dreigt af te haken omdat je denkt het wel te weten, overweeg dan toch nog even de laatste 2 minuten te kijken.

Als je het graag van een wat oudere, bekende econoom wil horen. Ik ben gek op dit verhaal, maar het vraagt wel meer concentratie.

Hoe dan, voor mij is het antwoord: in kringlopen denken.

.

Of gewoon klein (Triodos commercial)

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén