De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Zou duurzaam 2.0 morgen op de agenda staan.

Je wordt nooit groter dan je dromen. En daarom droom ik nog even in aanloop naar morgen. Een collega van CM moedigde me onbewust daarbij aan met z’n tweet waarin hij het artikel – Please be unreasonable aanprees.

Daarna kwam ik via een tweet van MVO Nederland op een column van @janrotmans. daarin stel hij dat MVO niet duurzaam is. “niet langer de aarde exploiteren vanuit een economisch rendement, vanuit lineaire productieprocessen die waarde ontlenen aan de samenleving. Wel vanuit een co-operatiemodel en maatschappelijk rendement met gesloten kringlopen die waarden creëren” . Hij heeft het over verdienmodellen waarin het maatschappelijk rendement integraal is verwerkt. Wat zou ik zoiets graag samen met onze studenten onderzoeken en ontwikkelen. Natuurlijk, we zijn al bezig met MVO meten en rapporteren. En hebben we ons eerste gesprek gevoerd over mogelijke samenwerking met CM.

Wat zouden we veel kunnen leren door duurzaam 2.0 intern in te voeren. Voor milieu zal ie wel blijven hangen op het implementeren van het groene kantoor. Onze grootste bijdrage-potentie aan de omgeving: de denktijd/kracht van onze studenten/docenten inzetten om uitdagingen in ons vakgebied voor ondernemers mee op te lossen.
Bijkomend voordeel van een duurzaam 2.0 implementatie. Ik zou niet meer hoeven lobbyen voor mijn formule1-behandeling. Het zou natuurlijk voelen om mensen centraal te stellen. Deze man heeft daar een prachtig verhaal bij:

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén