De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Wat is mijn unieke bijdrage aan de beweging.

Vorige week in een gesprek stelde ik de vraag: Wat is de kern van wat je wil laten zien van je essentie, en welke beweging wil je faciliteren. Kan je dat tekenen?

Ik vond dat zo’n mooie vraag dat ik hem ook aan mezelf gesteld heb. Het resultaat was bovenstaande tekening.

In essentie is het dezelfde vraag die in dit artikel wordt gesteld. Met als verschil dat ik het liever niet heb over een verandering door een iemand/bedrijf alleen, wel in bewegingen die we ieder op onze wijze mee faciliteren.

“Mission, Vision & Values are Dead (and Forgotten)” https://www.linkedin.com/pulse/mission-vision-values-dead-forgotten-jp-laqueur

Wat nog meer bewust laten zien?

Het benoemen van 3 kerndingen ging vrij makkelijk.

  • Open, presentie, in verbinding. Je mag mijn kern zien en je mag kiezen om je daarmee te verbinden. What you see is what you get.
  • Zacht-moedig. Zacht voor wat nog niet lukt. Het/wij zijn al ok. Moedig, grote mate van natuurlijkheid, avontuurlijk, nieuwsgierig, houden van, intuïtie volgen en dat allemaal laten zien.
  • Wervelwind. Door mijn zijn/expressie komen op plaatsen en lagen waar de energie al een tijdje niet meer heeft bewogen. Energie weer in beweging brengen. Vieren, stillness, verhalen, natuur ontmoeten, wervelen, samen de pijn aankijken.

Eerlijk is eerlijk, ik had er al eens over nagedacht naar aanleiding van mijn voornemen na het lezen van het boek van Frans.

Het lezen nodigde me uit om dat wat ik nog sterker wil laten zien te benoemen in zichtbaar gedrag en dan aan studenten te vragen of ze dat waarnemen. De kracht van die oefening blijkt voor mij dat ik uitzocht wat het is dat ik graag zichtbaar wil laten zijn in de nabijheid van studenten. En me af te vragen met welk gedrag dat nog versterkt kan worden in het klaslokaal. Dat laatste is een dingetje, lukt nog niet zo erg.

Welke beweging?

En welke beweging ik daarmee vooral wil ondersteunen. Die vanuit “wie ben ik en mijn bijdrage aan het geheel” naar het “in de wereld zetten ervan”

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén