De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Wat doe ik met de toegepast improvisatie-uitnodiging van @Takkenwerk

Deze uitnodiging van Frans Bosch kwam binnen. Ik ken Frans en de uitnodiging is werkelijk uitnodigend en dus kijk ik op de website.

Ik ga langs de standaardvragen. Kan ik, waar is het en kan ik het betalen.

 • Ja ik kan, allé nog wel, het eerste vergaderverzoek komt net binnen.
 • Ja ik kan het betalen, al zou ik graag hebben dat de school dat doet.
 • Oei, het is in Alphen aan de Rijn. Wat een zonde van de reistijd enne …hoe moet dat met de kinderen. (om 20.00 thuis betekent iets regelen voor eten/vervoer naar tromboneles)

Hoe graag wil ik het? Wat kan ik er leren? Volgens de website:

 • De methodiek van Applied Improv, of toegepaste improvisatie, biedt mensen en organisaties een nieuwe set tools met inzichten, principes en vaardigheden en daarmee de mogelijkheid om deze in te zetten voor zakelijke toepassingen. Leer inspelen op veranderingen en om te gaan met het onbekende. Sta stevig in een snel veranderende wereld door flexibel en veerkrachtig te zijn.
 • Wat leert u van improvisatie?
  • Snel, creatief & flexibel handelen;
  • Positiever communiceren
  • Leidinggeven op basis van vertrouwen
  • Samenwerking te vergroten
  • Kansen binnen en buiten uw organisatie herkennen& benutten

Frans, een uitdaging voor jou. Ik ben al een hele tijd geïntrigeerd door die toegepaste improvisatie.  Je hoeft me niet meer te overtuigen van het nut (inspireren). Ik wil graag weten wat jij denkt dat ik (want je kent mij) die dag daar kan leren “doen” of “leren hoe ik het aan studenten kan leren”

Met andere woorden, waarom zou ik mijn kinderen die dag frietjes laten eten!

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

 1. Ilse Meelberghs 4 juni 2012

  Mijn kinderen eten geen frietjes vandaag en ik ga niet naar bovenstaande. Niet omdat ik er niet veel zou kunnen leren. Alleen hebben Frans en een aantal anderen me de afgelopen weken zoveel gegeven waar ik wat mee kan, dat ik even pas op de plaats ga doen en ga kijken wat ik ermee ga doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén