De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Waarom zou je mij kiezen als docent.

Mijn experiment. Ik gaf het vandaag een naam: “leercommunity rondom docent en zijn/haar leervragen”

Mijn hoofd zit vol met redenen om het te centreren rond de docent. De voornaamste: Ik kies tegenwoordig mijn docenten. Ik kies ze “op gevoel”, omdat ik meen te merken dat ze me “dat wat ik graag wil” kunnen helpen ontwikkelen. En ga dan op zoek naar een gelegenheid waarbij de inhoud ook aansluit. Voor mij werkt dat super!  De tweede is dat je makkelijker leert als dat wat je hoort in overeenstemming is met wat je de ander ziet doen. Als je van dit alles een paar voorbeelden van wil of ook wat theoretische onderbouwing, dan neem ik daar even de tijd voor.

Voor mij is het nu wezenlijker om uit te zoeken waarvoor je bij mij als docent zou aankloppen.

Ik heb daarom een mindmap gemaakt. Over waar ik al over geleerd heb, over wat je al kan zien als je met me samenwerkt. Zien jullie dat ook zo? Hebben jullie van mij geleerd en staat dat hiertussen?

Het zou echt helpen als je tijd neemt om daar even op te antwoorden.

Welk leren leef ik voor

De volgende stap in het experiment-proces wordt dat ik de essentiële vragen die hierbij horen/de gebieden verbinden ga formuleren.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén