De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Onze nieuwe visie (Zuyd,opleidingen bedrijfseconomie en accountancy)

September 2016, we akkeren in ons gloednieuwe gebouw het hele document nog eens door. Staat het er precies zoals we het bedoeld hebben bij het werken eraan.

Maanden van dialogen en discussies zijn eraan vooraf gegaan. In een projectgroep waar onder leiding van een facilitator gewerkt werd om de uitersten in denken over onderwijs en vernieuwing binnen het team te verbinden tot een mooi sterk geheel.

We gaan opleiden vanuit de kernwaarden: verbindend, grensverleggend, toekomstbestendig.

De rest valt na te lezen in dit document: Visiedocument Zuyd Hogeschool opleidingen bedrijfseconomie en accountancy

Ik ben er blij mee. Onze oude kwaliteiten verbonden met nieuwe inzichten over onderwijs, verbonden met wat nodig is voor de toekomst (vanuit perspectief onderwijs, werkveld en studenten)

En dan wordt daar een klap op gegeven. Het volgende deel wordt ingezet. Het maken van het curriculumboek. Werken aan uitdagende verbindende kaders.

In januari 2017 is ook dat klaar en gaan we onderwijs ontwerpen conform die kaders. 1 dag in de week, in een community, zoals we dat straks van onze studenten vragen. Al onze ervaringen hierbij gaan ons helpen om dit volgend jaar samen met onze studenten echt neer te zetten.

Het was/is een uitdagende, boeiende expeditie.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén