De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Terugkomen op de eerste les.

Tijdens die les eerste les bedrijfseconomie hebben we de toon gezet voor dit vak en kregen ze tips om kans op succes te vergroten. Vandaag, tijdens de laatste les van het kwartaal kwam ik daar even op terug.

Vroeg ze op te schrijven welke tips ze hadden gebruikt. Grappig om te zien hoe de ene student dat direct kan opschrijven en het bij de ander de vraag oproept waar dat ook alweer over ging.

Welke tips gebruikt

 

 

 

 

 

 

Om vervolgens te vragen wat van die “toon” ze het meest waardeerden, was voor hen persoonlijk het best gelukt. In volgorde waren dat: eigen tempo, zelfvertrouwen (veel geleerd sinds begin), samenwerken, focus.

Welke van de %22nevendoelen%22

 

Even opfrissen: het ging om

  • We zijn er (eerst) voor diegenen die door te werken laten zien dat ze het graag willen, voor hen die focussen op het doel halen.
  • Iedereen mag in zijn eigen tempo werken, als er maar stapjes gezet worden.
  • Samen(werkend) kom je verder dan alleen.
  • Ik kan slecht tegen een hoop herrie (als ik iets moeilijks moet doen)
  • We bouwen aan het vertrouwen dat het kan lukken, dat tentamen halen.

 

PS ik doe dit bewust met post-its en niet met ict-tools. Dit omdat het voor mij makkelijker is om tijdens de les met individuele studenten een gesprekje te hebben over wat er op hun briefje staat. En omdat dit lekker even voor beweging zorgt. Al plakten de meesten het op bij het naar buiten gaan 🙂

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén