De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Scholen slim organiseren, anders werken met goesting #video.

Mij helpt het altijd heel erg om te zien hoe het er in het echt uitziet. Omdat ik dan makkelijker kan bepalen of ik het zelf wel of niet zelf zou willen/kunnen.

Dus heb ik gekeken naar Een-koppen. Via LinkedIn (Tom van Acker) had ik gezien dat er een reportage was gemaakt op een van de scholen die door Flanders Synergy worden ondersteund bij de innovatie van het onderwijs.

Ik ben fan van hun werk sinds ik in mei 2013 een presentatie van hen bijwoonde. Dit jaar las ik het boek: Slim organiseren, anders werken met goesting. en … bleef fan.

Waar ik echt blij van word. Het idee dat ik met een kernteam van docenten een groep studenten een periode intensief zou mogen begeleiden en daar dan ook een eigen ruimte voor zou hebben. Mooi ook om te horen dat die groep docenten dan hun eigen systeem mogen kiezen. Ik zou dan als werkwijze meer kiezen richting wat ik leerde bij Essentieel leren: essentiële vragen, kritisch denken, challenges, feedbackloops

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén