De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Profielwerkstukken, even terugkijken.

2 tot 4 keer per jaar faciliteren we als faculteit het maken van het profielwerkstuk: Schrijf een ondernemingsplan. Dat betekent dat middelbare scholieren kunnen inschrijven om onder onze begeleiding in drie dagen hun profielwerkstuk te maken.

Natuurlijk is het niet klaar als ze vertrekken. Het programma zorgt er wel voor dat ze ver-vorderen.

  • Ze krijgen opdrachten om zich voor te bereiden.
  • De eerste anderhalve dag verzorgt Commercieel Management het programma: Moodboard, marketingmix, marketingstrategie etc en MVO
  • De dag erna begeleidt Financieel Management het maken van het financiële deel van het ondernemingsplan.
  • En de laatste halve dag bereiden de leerlingen een presentatie voor. Waarmee we dan ook afsluiten.
  • De hele tijd helpen onze studenten en wij ze ook om goeie bronnen te gebruiken. Ja.. ook databases van de bibliotheek.

Die samenwerking over de opleidingen heen is nieuw sinds vorig jaar en bevalt goed. De ondersteuning door onze studenten wordt ook altijd zeer op prijs gesteld door de leerlingen.

Toch was deze editie nog op een aantal fronten anders.

  • De mensen verantwoordelijk voor de instroom hadden een school uit de omgeving aangeboden om dit aan te bieden aan alle leerlingen die M&O volgen. En ze kwamen. Met veel.
  • En dus zorgden we ook voor veel studenten. Dit oa door de deelnemers aan de profielminor retailmarketing in te zetten. Zij kregen in de minor de opdracht om de leerlingen te helpen hun business idee (meer) MVO te maken.
  • De docenten van de leerlingen kwamen mee. En die vormden zich een beeld van onze opleidingen. Door wat wij deden, al wandelend door het gebouw. Maar vooral door te praten met oud-leerlingen die ze her en der tegen het lijf liepen. Oa ook bij de begeleiding.

En net las bij de overige edities vertrokken de deelnemers tevreden. De leerlingen hadden het naar hun zin bij ons, zeggen dat ze veel geleerd hebben en flink zijn opgeschoten.

Voor een sfeerbeeld:

Fotocollage profielwerkstukken

PS Voor wie zich afvraagt waarom dit in schrijfstijl iets afwijkt van mijn overige posts. Dit is een voorbereiding voor een stukje in onze nieuwsbrief voor medewerkers. Mijn motto tegenwoordig, ik schrijf alleen nog maar stukjes als ze ook op mijn blog kunnen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén