De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Pilot feedback fruits week 2

En het verslag loopt door.

Opmerkingen/observaties die zijn blijven hangen van de vorige week.

Mevrouw, u kunt wel vinden dat dit een mooi systeem is, maar ik was net gewend aan blackboard en had daarmee leren werken en nu moet ik me dit weer eigen maken.

Ik zag twee studenten in de les foto’s maken van het handboek en dat proberen te posten. Dat is blijkbaar niet gelukt want het is niet terug te vinden.

Voorafgaand aan de lessen van deze week.

Ik kijk, als afgesproken, op maandag wat er zoal gebeurd is in de cursus deze week.

Vaststelling: Het leeft nog niet echt (wellicht dat het uitrusten van tentamens en vakantie hier voor iets tussen zitten) en niet iedereen heeft zijn uitwerkingen ingeleverd.

Wat doe ik:

  • Ik kijk alle uitwerkingen even door die zijn ingeleverd als huiswerk. (Jammer dat je iedere keer moet aanklikken en sluiten en niet meteen door kan naar de volgende). Ik stel hier en daar vragen bij een uitwerkingen en post afsluitend de volgende announcement (studenten kunnen hier niet op reageren). Mij valt op dat de uitwerkingen nog fouten bevatten. Ondanks het feit dat de studenten de docent-uitwerking en elkaars uitwerkingen ter beschikking hebben.

Hallo allemaal,

Ik heb, als afgesproken op maandag, gekeken wat jullie hebben gedaan op Feedbackfruits. Het is nog rustig, ook heeft niet iedereen zijn uitwerkingen ingeleverd.

Die er wel waren heb ik doorgekeken om feedback te kunnen formuleren. Niet nagekeken (is lichtelijk verschillend 🙂 )

Als ik student was zou ik de uitwerking van L… gebruiken als basis voor het oefenen voor het tentamen. Ik vind het gemakkelijk dat de opgave erbij staat en de uitwerking in een andere kleur. Zelf zou ik de omschrijving van het principe toevoegen. (=herhaling van de theorie).
Waarom als basis? Het is nog niet helemaal correct wat er staat. Misschien dat jullie als groep de fouten er nog kunnen uithalen en aanvullingen kunnen doen en zo een hele goeie uitwerking krijgen.

Fijne dag nog verder.
Ilse Meelberghs

  • Ik zet de benodigde bestanden voor deze week in Feedbackfruits. Om het overzichtelijk te houden besluit ik per week de volgende structuur aan te houden:
    • Week 2, opgaves. Met daarin de opgaves voor deze week en per opgave een inleverplek (huiswerk) voor de uitwerking. (ik laat, in overleg met studenten/eigen verantwoordelijkheid,  peer to peer feedback onmiddellijk toe)
    • De theorie powerpoint
  • Ik twijfel of ik een quiz zal maken om de principes nog eens te herhalen. Ik besluit om het niet te doen. De kans dat ze het nog weten na de vakantie is klein, ze weten zelf ook wel dat ze dat nog moeten herhalen en we hebben veel te doen rondom het nieuwe onderwerp.

In de les

Ik hoor dat studenten een bericht kregen van mijn announcement en zich toen realiseerden dat ze het huiswerk nog niet hadden ingeleverd. Ze zeggen dat ze geen melding krijgen dat ze het niet gedaan hebben/ nog moeten inleveren.

Omdat blackboard eruit ligt, is feedbackfruits nu de enige plek waar de bestanden voorhanden zijn. Nu loggen de meeste studenten toch echt in om de opgaves te vinden en de uitwerkingen te gebruiken.

Ik heb van de live-mogelijkheid nog geen gebruik gemaakt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Judith van Hooijdonk 12 mei 2016

    Dank je wel voor deze update! Fijn dat je dat doet!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén