De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Nurture Brilliance, mijn keuze

Visuele vocabulaire, dat heeft Hyperact  ontworpen voor teaching. Ik werd vooral getriggerd door de posters. De vraag: als ik er een zou mogen ophangen…

Het afgelopen jaar ben ik met veel “lijstjes” aan de gang geweest. (kwispelwoorden, grok, kernkwaliteiten) , om te helpen focussen.

Ik nam even de tijd om te kiezen op http://inspireteachers.org

Dit geloof ik wel, maar ben te resultaatgericht om hiervan te gaan kwispelen.

Ik ben gek op paardebloemen, de metafoor van de pluisjes, geweldig voer voor de bijen. Toch is deze het nog niet helemaal voor mij. Moeilijk om opzij te leggen. Maar ik ging kiezen. Het werd nurture brilliance. Er gaat een hele brij aan gedachten en ervaringen achter schuil. Maar in essentie. Iedereen heeft iets waar ie van gaat glimmen/kwispelen. Dat aanmoedigen/ruimte geven. Daar ga ik dan weer van glimmen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén