De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Literatuurberg gezocht voor studente over sociale #MVO -indicatoren.

Gisteren kwam een studente bij me met de vraag wat ze in de vakantie zou kunnen lezen om zich goed voor te bereiden op haar afstudeerstage/scriptie. Ze gaat “iets doen met de sociale indicatoren van de MVO-prestatieladder van een ziekenhuis”. (dat vage is express). Zo ter plekke vond ik het lastig om haar efficiënt de weg te wijzen, dus hierbij de herkansing en een team-up verzoek.

De norm MVO prestatieladder had ze hier al gedownload. Wij werken in de opleiding vanuit ISO 26000 en GRI. En verzamelen van daaruit de informatie. Ik ben recent toch maar begonnen met “pearltrees” uit te proberen/op te bouwen, kijken of het werkt. Daarin heb ik het volgende al verzameld:

Nu zou ik graag voor alle onderwerpen op 2 manieren links verzamelen:

We zouden een team kunnen vormen om deze informatie te verzamelen. En … als dat zou gebeuren, dan werkt Pearltrees voor mij! Ik ben namelijk op zoek naar een plek waar je kennis samen kan opbouwen.

Wel informatie/links willen delen en effe geen Pearltrees, dat kan natuurlijk ook (Twitter, reactie, mail). De ISO 26000-onderwerpen waar het over gaat zijn deze. Het zou heel fijn zijn als we deze studente (en docenten en studenten die na haar komen) een enorme berg aan informatie kunnen bezorgen. Zodat de tijd besteed kan worden aan uitzoeken wat relevant/inspirerend/innovatief is voor het vraagstuk en het verder bouwen op wat we al gevonden hebben.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén