De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Gelezen: Adapt … of over een beter systeem voor feedback maken.

Ik heb erg genoten van het boek Adapt van Tim Harford. Af en toe moest ik het wel even opzij leggen omdat het me duizelde.

Dit is wat ik zal onthouden:

En het meest dus: “We moeten niet proberen een betere wereld te creëren. We moeten een beter systeem voor feedback maken“. Een systeem om vast te stellen wat werkt. En toen kwam de vraag binnen of we “iets” kunnen doen voor de KIB. In die mail stond een paar keer excellent en een paar keer student. En dus eens via die lijnen nadenkend: Wat heeft voor mij dit jaar “het meest gewerkt”, wat was het meest gedenkwaardige moment met studenten dit jaar. En dan kom ik uit op de reacties op: “wild idee voor de propedeuse“. Omdat het voor mij een feedback-vorm is die beter werkt dan wat we nu hebben. Het is specifieker, directer (geen tussenpersonen) en sneller.

Er zijn nog legio andere mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je docent steeds weer leert over wat wel en niet werkt voor studenten en werkveld. Een paar voor mij nieuwe : Video Intervisie Peer coaching (VIP). (via @hminkema) of  real-time feedback  (via @mlanting).

Tot die tijd wil ik best wel delen:

  • Hoe blog/twitter  zouden kunnen helpen met het creëren van een specifieker, directer en sneller feedback-systeem.
  • Hoe blog/Twitter  je (bedrijf) transparanter en opener kan maken. Een vd MVO principes.
  • Hoe je ineens via blog/Twitter de hulp kan ontvangen die je zocht.
  • Wat een geweldig middel blog/Twitter/Pearltrees zijn om te leren en te laten zien wat je te delen hebt aan kennis.

Wil ik allemaal aan meewerken, op voorwaarde dat … de betreffende studenten meedoen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén