De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Klaar ervoor :) een Twitterfeed in de hal van het schoolgebouw.

Ongeveer een jaar geleden, mijn eerste tweet. Sindsdien veel geoefend en geleerd. Inmiddels is mijn twitter-account een afspiegeling van waar ik professioneel en in mijn eigen ontwikkeling mee bezig ben. En, nee het is geen hobby. Ik doe het wel met passie om de volgende redenen:

 • Ik lees geen enkel vaktijdschrift, geen enkele krant meer. En ben goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Reeds gescreend/aanbevolen door de mensen die ik volg, lees ik meer artikelen, onderzoeken enz dan ooit tevoren.
 • Netwerkborrels/bijeenkomsten, zelden bezoek ik ze en toch ben ik verbonden met mensen die hetzelfde proberen te leren/bereiken.

Waarom die Twitterfeed in de hal.

 • De organisatie heeft het over “de buitenwereld” laten zien waar we mee bezig zijn. Zorgvuldig gescreend verschijnen er artikelen in bulletins, nieuwsbrieven en op de website. Jammer voor al die kleine stapjes/initiatieven die niet gezien worden.
 • De organisatie heeft het over verbinding met “het werkveld”. Hier kunnen werkveld/student/docent elkaar heel laagdrempelig ontmoeten en op elkaar reageren. Het toverwoord is trouwens verbinding zoeken. Er zijn nogal wat tweeps allergisch voor “reclame maken”
 • Bovendien boeit het me waar collega’s en studenten in hetzelfde gebouw op dat moment mee bezig zijn. Reageren kan per tweet, in de wandelgang of bij het koffie-apparaat. Kansen op #kruisbestuiving nemen toe.
 • Over Twitter bestaan veel vooroordelen. De enige manier om studenten, collega’s en bezoekers te laten zien hoe het ook kan is … door het ze te laten zien.
 • En waar is de enige plek waar iedereen wel eens naar weinigzeggende TV-beelden zit te kijken: in de hal van het gebouw.

Wellicht hebben we nog niet genoeg geoefend om het nu al in te voeren. Ik ben alvast begonnen met tweep-lijst van onze locatie. Wil je ervan af of net erbij, meld je even. En wie weet besluiten we ooit samen dat we dat gaan doen, zo’n twitterfeed in de hal. Ikzelf durf het nu wel aan, als het een uurtje is, nog niet de hele dag (=toch nog een beetje eng).

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

 1. Judith 24 december 2012

  Waarom beperken tot alleen jouw locatie? Waarom niet #zuyd op een twitterwall in elke Zuydlocatie? Ik heb in diverse onderwijsgebouwen in het land vergelijkbare initiatieven gezien. Hup die voorgevel eruit, zoals onze CvB-voorzitter het zegt.

  • Ilse Meelberghs 22 januari 2013

   Je hebt het gelezen hé, count me in 🙂 Persoonlijk zou ik het wel leuk vinden als het locatie-gerelateerde dingen zijn die ik zie. Voor groter volstaat voor mij de webpagina.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén