De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Fietsen, verdienen en inspiratie.

15167480_1237475809647033_7910998486015954402_oGister tikte ik de 3.000 km aan met mijn elektrische fiets (gekocht op 1 aug)

Dinsdag ontving ik het kastje dat al mijn ritten gaat registreren. Ik krijg dan namelijk 0,19 cent per km vergoed voor mijn woon-werkverkeer. Iedere dag dat ik die 50 km fiets, dus bijna 10 euro. Heb uitgerekend dat ik daarmee 133 euro per maand kan verdienen.

Kan je trouwens best ingewikkelde bedrijfseconomie-berekening (terugverdientijd of breakeven-woonwerkafstand) van maken als je rekening gaat houden met fiscale fietsregeling, renteloze lening, vergoeding woon-werk auto enz.

Dat zou ik ook nog breder kunnen trekken en uitrekenen hoe goed het voor mijn gezondheid is, voor het klimaat, voor mijn sociale contacten onderweg. En me eraan ergeren dat het bijna niet betrouwbaar te meten is.

Heb ik maar even niet gedaan.

Ik geniet gewoon van de frisse wangen, het uitgewaaid zijn, 

Ik geniet van het ruiken van de seizoenen.

Ik geniet ervan dat ik de volgende keer als het stortregent of glad is, ik duur/luxe onder het gebouw kan parkeren en kan zeggen “dat heb ik verdiend” 

En ik geniet van de muziek. IPod op shuffle en laat maar komen wat komen wil. 

 

Gister kwam onderstaand nummer voorbij. Het raakte me even echt. Net als de dankjewelmail van een collega diezelfde ochtend voelde het als een aansporing voor:

“er zijn en je ding doen, ook als het moeilijk is”

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén