De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Expeditie Binnenste buiten (sessie 13, 14, 15) #curriculumontwerp

IMG_6287Tijdje geleden dat ik blogde. Heeft te maken met twee dingen.

Een, op verzoek blog ik nog niet over de inhoud. Dat maakt het lastiger om goeie blogs te schrijven die ergens over gaan.

Twee, ik had tussen sessie 13 en 14 even een expeditiestop. Dat kostte best wel wat energie en die was er dus niet voor het bloggen over het proces. En nou ben ik vergeten wat er toen precies gebeurde.

Sessie 13

De precieze inhoud/proces ben ik dus vergeten. Volgens mij hebben we gewerkt aan het uitdiepen van het concept van de keer ervoor. Om ertegenaan te lopen dat we het gevoel hebben een deel kennis en structuur missen om breed keuzes te kunnen maken en die efficiënt om te zetten in een resultaat voor het einde van het schooljaar.

Sessie 14

Hier hebben we het eerste uur gewerkt aan “de smoel”.  Waar onderscheidt de (toekomstige) opleiding zich en daarmee ook onze toekomstige studenten. Daarna kwam het bureau AOB Dekkers zich voorstellen. Waarna we als groep het besluit hebben genomen (gebruik makend van de wijsheid van de minderheid) om in zee te gaan met het bureau (na maken en goedkeuren offerte).

Sessie 15

Eerst namen we afscheid van onze procesbegeleider tot nu toe, Don. Hij heeft de groep fijn begeleid om het fundament te leggen voor de samenwerking/curriculum. Met name op de twee onderste lagen van deze piramides en een gedeelte van 3.

ba22301bc28542a2eeec5ff3da8f6e57

Lencioni

We kregen ieder nog een persoonlijke kaart. Als ondersteuning bij het vervolg. Blij mee!

Daarna kwamen onze nieuwe procesbegeleiders.

Na besproken te hebben wat het product gaat zijn dat we voor de zomer afleveren, de stappen ernaar toe en nog wat kijken naar data zijn we verder gaan werken aan die smoel.

Eerst met een oefening: in tweetallen sterktes en valkuilen van het opleidingsteam benoemen. Nabespreken.

Daarna het bespreken van 1 A4 waarop onze visie, de kernwaarden, de didactische (pedagogische?) visie en de inhoud staan. Daarbij werd een tijdlang gesproken over het ordeningsprincipe. Hoe gaan we de inhoud ordenen voor de student en voor de verantwoording extern.

Daarna nog een oefening met pitches. Hoe ziet student en opleiding er in de toekomst uit.

En daarmee waren de 3 uur alweer om. Benieuwd naar de volgende sessie over 2 weken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén