De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Een feestelijke transitie.

wp_20161112_16_35_27_pro1Anderen hingen de slingers op en toen pas zag ik het, het is een feestje waard! Het maken en delen van de video was voor mij een omslagpunt, een belangrijke stap.

Slingers deel 1

Een berichtje:

Tof om te zien hoe jij je als creatieve denker ontwikkelt. Je belichaamt steeds meer waar je naar toe wilt en daarmee wordt het steeds krachtiger. Ik vind deze film een hele belangrijke stap vooruit!

Slingers deel 2

Een ander nodigt me uit voor een samenkomst in een tipi. Ik zag de link “communityleren in 7 fases” met het onderwerp van de bijeenkomst “jongeren en zingeving” wel, maar was bang dat ik erg nadrukkelijk aanwezig zou zijn met het prototype. Besloot te vertrouwen op de intuïtie van de ander. Zei JA.

De vraagsteller checkt nog even met de gastvrouw of het goed is als ik kom met mijn prototype. Ik krijg enthousiasme terug.

Die ander hangt bij binnenkomst mijn vellen in de tipi op. Ze zijn heel nadrukkelijk aanwezig. Weer is de reactie enthousiasme en nieuwsgierigheid. Met aandacht voor de inspanning die het maken ervan was.

(Niet onbelangrijk detail. Die ander hangt ze op in een andere volgorde als ik ze gemaakt heb. Ik besluit om dat te ontvangen als feedback en ook dat stuk niet te willen controleren.)

Er ontstaat een middag met een stukje meditatie, een stukje zang en hele mooie gesprekken. Niets is voorbereidt, allemaal moeiteloos.

Het helpt om te zien waar de vrouwelijke en waar de mannelijke energie zit in het proces. Hoe die naast elkaar een plek kunnen krijgen. Wat daarbij helpt. Welke delen horen bij de wereld zoals die nu is en welke delen helpen bouwen aan een nieuwe wereld/economie. Dat het bijdraagt aan de ontdekking van de jongere van zijn authentieke, unieke bijdrage aan de wereld. Waardevolle inzichten.

Iemand zegt: “Wat ontzettend gaaf dat wij er bij mogen zijn op dit punt, dat je na jaren kijken en leren je ideale leeromgeving bedacht hebt en dat vanaf nu in de wereld gaat zetten”.

Ik vertrek met het gevoel dat het een fijne liefdevolle plek was om voor het eerst met het prototype “echt buiten te zijn”

Het feestje

Pas vanmorgen komt het echt binnen. Dit is een bijzonder moment. En het is was in mijn geval een fijne plek om dat bijzondere moment te vieren.

Dit is hoe ik graag wil dat het afsluiten van een leerperiode voelt! 

Volgende keer ben ik het die de slingers ophangt voor een ander, passend bij die ander, in de hoop dat die zich dan ook zo voelt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén