De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

De families van studenten als stakeholders

Zo aan het eind van het schooljaar bekijk ik de facebook en Twitter timeline, luister naar de gesprekjes bij bakker, groenteboer en supermarkt. Bedenk waarover ik met vrienden vooral gepraat heb deze dagen en realiseer me dat het erg veel gaat over schooluitslagen en de consequenties daarvan. En realiseer me weer waarom ik zo zorgvuldig omga met/ soms wel moeite heb met “dat slagen/niet slagen“. Omwille van die impact op student en zijn familie.

Eigenlijk is zo’n gedachte onderdeel van een mini-stakeholder-analyse. “Stakeholders zijn partijen waarvan de belangen kunnen worden beïnvloed door de activiteiten van de organisatie, of die zelf invloed kunnen uitoefenen op de belangen van de organisatie.”  Mijn zondagmiddag tekeningetje van onze grootste stakeholders:

In onderstaande film vertelt Robert Chapman vanuit zijn rol als CEO of Barry-Wehmiller hoe hij diezelfde verantwoordelijkheid ziet/invult als het over zijn medewerkers gaat. Een “truly human story” over “Truly Human Leadership”.

Hun tijdschrift lente 2011 om even door te bladeren lente-uitgave 2011, en even te stoppen bij blz 6 (waarschuwing vooraf: erg amerikaans)

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén