De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

En dan kom ik ook uit bij Pink…

Ik heb de afgelopen 2 kwartalen heel veel gelezen en geleerd. Lekker niet volgens een plan, maar kijken waarheen het leren/de praktijk/ de blog me brachten. Ik ben een superfan geworden van van dit filmpje. @jujuutje kwam er trouwens al mee in maart.

Waarom een fan: omdat ik langzaam daar ben uitgekomen waar Dan Pink al lang geleden was. Maar dat is OK volgens deze definitie van leren. Bij bijna ieder van zijn zinnen plopt er inmiddels wel een filmpje of blogpost op in mijn hoofd die erbij passen.

Want voor mij draait het inderdaad om ‘mastery’, ‘autonomy’ en ‘purpose’. In die mix hoort dan faciliteren zelfvertrouwen, mindset ,talent en passie van de lerende. En kritisch blijven als het gaat om de mythes in onderwijsland.

En zonder te willen zeuren op deze mooie dag. Ik begrijp dat er veel mensen langs de kant staan en zeggen hoe het zou kunnen. Ik heb daar ook veel aan gehad in de afgelopen tijd. Maar dat is nog iets anders dan het daadwerkelijk doen, samen met de studenten, contactuur na contactuur. En die stap moet ik zelf zetten. Ik heb me er inmiddels bij neergelegd dat ik daarin minimaal gefaciliteerd word in uren. Ik geniet van de persoonlijke groei. Het enige wat ik van “de buitenwereld” vraag is: Ga uit de weg! Met alle regeltjes/procedures en controles staan jullie zelf het meest in de weg van wat jullie graag zouden willen: een rijke krachtige leeromgeving.

Als jullie mij blijvend willen motiveren om me te committeren aan iedere dag werken aan die krachtige leeromgeving, biedt me dan: ‘mastery’, ‘autonomy’ en ‘purpose’

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén