De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Als ik dit kan op mijn 82 ste….

De imkers die altijd voor mij klaar staan, kregen 50 jaar geleden hun eerste officiële bijenlessen van Lei Hensels (82). Nog steeds genieten/leren ze van gesprekken over bijen met hem. Gisteren werd door hen gebeld, Lei Hensels was op tv. Omdat het slecht gaat met de bijen en hij daar recent nog een boek voor schreef. Blij dat ik even gekeken heb. Wat een man!

Mooi zoals hij, gewoon benoemend, zegt:

moderne tuinen… soms net familiegraven…daar moeten de bijen de kost op verdienen.

wat meer gevoel moeten krijgen voor hetgeen wat leeft

Het klinkt in het Limburgs wel “echter”, kijk maar:

 

Het boek, Bloeiend leven, heb ik al een keer ingekeken bij mijn imker-mentoren aan de keukentafel. Het is een makkelijk leesbaar, praktisch boek.

Nu is mijn tuin net opnieuw aangelegd met heel veel aandacht voor de bijen. Dus ik dacht het niet meer “nodig” te hebben. Naar aanleiding van zijn opmerking over “de processen” in de uitzending, ga ik toch eens zorgen dat ik het echt lees.

Zo’n bijdrage leveren op je 82ste. Petje af.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén