De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

3 jaar doorleven van de mission statement.

Maart 2012: Ik “schilder” mijn mission statement. Dit voelde voor mij als: zoiets stel ik me voor bij de “kringloop van ont-wikkeling” waar ik graag deel van wil uitmaken.

Nu juli 2015 blik ik terug. Ik blijk ieder jaar een stuk hiervan voor mezelf uitgediept te hebben. Ieder schilderij was het begin van een periode waarin ik mijn best heb gedaan de inzichten vastgelegd bij het maken van het schilderij een plek te geven in het echte leven.

Mission statement onderwijs

Augustus 2012: Het benoemen van waar mijn energie vandaan komt. Hoe voed ik mijn “wakker” aanwezig zijn in het onderwijsmoment.

DSC04630

Augustus 2013: Wat betekent “verbinding”.

IMG_0943

Juli 2014: Werken aan op pad gaan. Hoe werkt dat. Waarheen dan. Het schilderij dat ik toen maakte is inmiddels aangepast. Het waarheen is zwart geschilderd. Niet depressief, gewoon omdat ik echt niet weet waarheen het gaat. Hoe het eruit ziet aan het einde.

IMG_0940

Augustus 2014: je hart durven laten raken.

IMG_5946

April 2015: Invulling geven aan die ruimte waar je mag Zijn.

IMG_0945

Het wordt op 17 juni ook omgezet in woorden:

Ik, Ilse Meelberghs, wil ruimte scheppen waarbinnen mensen zich kunnen verbinden met hun eigen kern, die van anderen en de kringloop. Ruimte waarbinnen mensen zich cyclisch kunnen ontwikkelen. In die ruimte is aandacht voor de zijnswaarden en kerneigenschappen van eenieder en genieten we van moment & proces. Op weg naar een samenleving in symbiose met alles wat ons zijn mogelijk maakt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén