De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Zo bezig -> het lokaal uit.

DIMG_1344e les bedrijfseconomie gister. Er wordt gewerkt aan opgaves, flink wat vragen gesteld. Bij de meeste kan ik snel in een richting wijzen, bij eentje niet. Ik begrijp niet meteen wat de kern is van wat de student niet begrijpt. Toch is mijn inschatting dat het groepje daar met wat samen zoeken, doorvragen uit kan komen.

Tegelijkertijd is het een goed moment om even de theorie-powerpoint erbij te pakken. Ik besluit dat te doen en iedereen is stil. Behalve dat groepje natuurlijk. Die zijn samen druk met uitzoeken.

Weer maak ik een snelle inschatting, zij hebben de uitleg bij die powerpoint eigenlijk niet nodig en ik wil het proces waar ze mee bezig zijn niet stilleggen. Ik vraag of ze niet even op de bankjes in de gang verder willen discussiëren/zoeken.

Dat doen ze en ze komen er samen uit.

In het lokaal werden we niet meer afgeleid door het gepraat op de achtergrond.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén