De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Voor de maandagmorgen na de vakantie: let’s have fun!

Ik ben nog steeds bezig om te leren/lezen om de leerstof beter bij de student te doen landen. Als ik dan lees: “Meer Entertainment dan Empowerment en meer Empowerment dan Educatie”. Dan krijg ik het lichtelijk benauwd. Ik hoor allerlei stemmetjes die zeggen:

  • je moet wel alle stof behandelen
  • het hoeft niet leuk te zijn, dat is werken later ook niet altijd
  • je bent geen cabaretier

En die stemmetjes hebben in zoverre gelijk: aan het einde moet de student de opgegeven stof beheersen. Zo zit ons onderwijs nu eenmaal in elkaar. Mijn zoektocht is dan ook: hoe doe je dat zo effectief mogelijk. Ik schreef al over de 5 punten. Nu ga ik ook voorzichtig entertainment erin brengen.

Ik hou deze daarbij in het achterhoofd. De FISH!-filosofie: Spelen, ze blij maken, erbij zijn, je houding kiezen. Ze verdienen er hun geld mee op de vismarkt in Seattle. En er bestaan adviesbureaus over.

Gevonden via

En voor als ik nog wat meer tijd heb: FISH! for schools.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén

%d