De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Rondom welke vragen zou je met me willen leren.

Mijn experiment stap 2, rondom welke leervragen zou je met me willen leren.

Ik was gister 5 uur op de Meinweg. Gelopen, foto’s gemaakt, geluisterd naar de “herrie” van de natuur. En bij ieder bankje (dat zijn er 3 op die route šŸ™‚ ) gekeken op mijn schema van stap 1 en de vragen opgeschreven die in me opkwamen. “Kom pas naar huis als ik er 100 bedacht heb” vertelde ik het thuisfront.

Eerst de vragen per onderwerp. Toen geprobeerd vragen te bedenken die twee gebieden verbinden. Nog eens nagedacht over hoe “volhoudbare ecoonomie” mijn taken als controller zou hebben beĆÆnvloed en daarrond vragen bedacht. Ik ben gestrand bij 83. Toen wist ik echt niks meer. Ik heb ze in een google-formulier gezet, gesorteerd per categorie (natuur, nieuwe economie, integriteit, mezelf ontwikkelen, diversiteit).

En nu kan je mijn experiment beĆÆnvloeden. De 3 vragen die het meest worden aangevinkt ga ik gebruiken voor het vervolg van mijn experiment.

Hierop klikken als jeĀ je wil “bemoeien”. Dankje.

Verder Bericht

Vorige Bericht

3 Reacties

 1. fransdroog 2 mei 2014

  Wat een leuke manier om je eigen leren vorm te geven!
  Het lijkt me ook prima navolgbaar voor anderen.
  Ik ben benieuwd naar de reacties, de keuze’s en het vervolg.

 2. Steven Gort 3 mei 2014

  Beste Ilse,

  Ik heb even goed naar je vragen gekeken. Vind ze wat onsamenhangend en nogal sterk wisselend van praktische betekenis zijn in relatie tot jouw doel(en). Zoals op Twitter al aangegeven vind ik er maar 3 echt uitspringen:
  1. wat betekent “waarde toevoegen” voor een bedrijf?
  2. wat is integriteit?
  3. wat zijn essentiƫle vragen als het gaat om bedrijfsprocessen?

  1 en 3 geven antwoorden op je economische & natuur vraagstukken
  2 geeft antwoord op jouw eigen persoonlijke bijdrage aan antwoorden bij 1 en 2

  Een wat langduriger beklijven van jouw ‘nieuwe zijn’ als uitkomst van 2 zal jou richting geven aan de meer existentiĆ«le vragen in je lijst.

  Enfin. Mijn gedachten. Negeer waar het je niet bevalt. Doe er je voordeel mee waar het kan.

  Succes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén