De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Persoonlijk ontwikkelingsplan voor 2018 geschreven #natuurlijkopznilses

Zo , de klus is geklaard, mijn jaarplan is klaar. Ik heb snoeihard gewerkt de afgelopen 12 dagen. Alleen voelde het niet als werken, het voelde als het volgen van magische broodkruimeltjes.

Inval 1: inspiratie

Het idee begon met een artikel dat iemand deelde in een app-groep. Over de 12 heilige nachten

Dit voedt de gedachte dat gedurende de Twaalf nachten de verbinding van onze aardse wereld met de geestelijk wereld het meest intens is. En dat als je je hiervan zeer bewust bent, je dat zelf ook kunt ervaren. …………

Al een paar jaar achter elkaar merk ik dat de thema’s van de dromen al een sluier oplichten van de thema’s van mijn leven in het nieuwe jaar. De ontvankelijkheid voor wat ‘van al zo hoge’ komt, is groot. Groter dan anders.’ ……

kunnen we de Twaalf heilige nachten met nieuwe, open, ogen bezien.

Inval  2: Inspiratie +

Ik had net een workshop Bulletjournal gehad bij Er is plek. (zinvol en super gezellig) Wat me daar – naast de vrijheid en creativiteit van zo’n journal- het meeste aansprak was om te werken met persoonlijke ontwikkeling-thema’s per week/maand. En dat dus ook een plek te geven in je journal.

Enfin. 1+1 maakte dat ik voor mijn bulletjournal per dag ging proberen te bepalen wat het thema van de maand was door goed op te letten op mijn dromen.

Inval 3: werken met wat er wel is

Nou is dat rekenen op dromen bij mij eigenlijk een kansloze optie. Ik onthoud totaal niet wat ik droom.

Dus optie 2, ik let goed op wat me tijdens de dag invalt, wat de thema’s zijn in mijn app-groepjes en gebruik 2 sets kaarten Fluisteringen van de natuur en Medicijnkaarten. Ik leerde mezelf en passant deze dagen hoe je relatief snel en makkelijk de juiste kaart kiest. Ik doe dat door twee stapels te maken en die waar mijn hand zwaar op gaat leunen is de juiste stapel om mee verder te werken. Weer splitsen enz. Gewoon een kwestie van gezamenlijke taal ontwikkelen met onbewuste.

Inval 4: koppelen met mijn prototypes.

Ik heb inmiddels 3 prachtige DOOR-dagen (prototypes) mogen spaceholden.

De eerste ging over DROOMVLUCHT. Dat leverde voor mij op dat ik veel moments of impact wilde organiseren (heel veel bolletjes geplant 🙂 ) Tussendoor kreeg ik de inspiratie voor wat daarvoor nodig is, voor zo’n moment:

Ik besloot om 2018 een verdiepingsjaar te maken voor ONENESS, ik ken het en de kwaliteit waarmee ik dat kan omarmen ligt aan de basis van de kwaliteit van het moment of impact.

Dit “moments of impact verhaal” werd nog wat aangescherpt door de ervaringen op  DOOR-dagen BOMEN OVER GELD en GENERATIES

Enfin toen ik aan januari begon ontstond daar bijna als vanzelf een format met een DOOR-vraag en een uitdaging voor de DOOR-pakdag. (Met nog wat aanvullingen om een beroep te doen op alle zintuigen)

Ja, waarom zou ik eigenlijk me alleen verdiepen in het thema en de vraag. Co-creatief op zoek gaan is veel verrijkender. Het concept van samen is simpel:

  • een voorbereidingsappgroepje vooraf (vanaf dag 1 maand), invallen kan op ieder moment
  • de dag waar doorgepakt wordt (vrijdag van 10 tot 16)
  • twee weken napraten in appgroepje

Een paar dagen geleden leek het tijd voor een facebookpagina om mensen de kans te geven mee te doen, of om zich gewoon te laten inspireren zonder te committeren. En die dus aangemaakt zonder er al te veel over na te denken. D’r zijn ook al mensen zomaar op terecht gekomen. Bijzonder.

Gewoon stug volhouden

En vervolgens volhouden. Het kostte voor mijn gevoel een halve dag om iedere pagina met aandacht in te voelen en vorm te geven. Dan is twaalf dagen lang. Het is leuk om te doen en andere dingen blijven liggen. Vraag mijn huisgenoten maar 🙂

Als dan ook nog januari begint en die vraag ook recht heeft op aandacht voelde het 1 of 2 keer echt als “waar ben ik aan begonnen”.

Enfin. Het is gelukt. Vandaag de laatste pagina.

Met een mooi toetje. 12 dagen de thema’s van de maanden laten bepalen door “toevalligheden” vraagt een avontuurlijke, op het leven vertrouwende instelling. In de flow van dat vertrouwen kwam ik gister tot het leggen van het “patroon van het huis van de maan” een kaartlegpatroon dat je persoonlijke onbewuste spiegelt. Het leverde deze pagina in mijn jaarkalender op.

De opbrengst

Voorpagina:

Januari:

Thema: gelaagde taal

Dier: Meeuw

DOOR-vraag: Hoe spreek ik op alle lagen de taal van liefde? Tegen mezelf en tegen anderen.

DOOR-pakken: Verbeeld je meest pakkende hartstaalmomenten

Februari:

Thema: Steunend netwerk (over generaties en ONE)

Dier: vleermuis

DOOR-vraag: Hoe breed durf ik naar netwerk te kijken/inzetten/onderhouden (mensen, dieren, zielen, ….)

DOOR-pakken: Presenteer je steun-netwerk.

Maart:

Thema: Patronen ter discussie #nietwiebelen

Dier: Antilope

DOOR-vraag: Welke acties ontstaan uit stilte, niets moeten?

DOOR-pakken: Visualiseer (met natuur) belangrijkste ontstane patroon

April:

Thema: Licht op lijden (schoonmaken)

Dier: Roodborstje

DOOR-vraag: Hoe blijf je bij lijden het leven aanvaarden?

DOOR-pakken: Mijn en jouw verhaal over de kunst van lijden & bij lijden blijven

Mei:

Thema: Thuiskomen (aarden) in verlangen

Dier: Otter

DOOR-vraag: Wat is er nodig opdat ik me volledig op mijn gemak voel met verlangen?

DOOR-pakken: Verbeeld hoe het is om je vrouwelijke energie vol in te zetten, om pure vrouwelijke energie te ontmoeten.

Tussenpagina

Juni:

Thema: Yess to the daily magic

Dier: Bergleeuw

DOOR-vraag: Hoe magisch kan een dag worden als je je eraan overgeeft?

DOOR-pakken: Ontvang en creëer samen een magisch moment.

Juli:

Thema: Ontvlammende hoop

Dier: Stekelvarken

DOOR-vraag: Hoe kan ik elke dag waarderen als mogelijkheid tot ontdekkingsreizen?

DOOR-pakken: Verhaal over je meest hoopvolle avontuur

Augustus:

Thema: Burgerlijk ongehoorzaam om innerlijke stem te volgen

Dier: Zeehond

DOOR-vraag: Durf ik compromisloos mijn innerlijke stem te volgen?

DOOR-pakken:  Deel je moeilijkste dilemma. Wat vroeg het, wat bracht het.

September:

Thema: Grijpen achter het masker

Dier: uil

DOOR-vraag: Hoe ga ik om met de maskers die ik zie?

DOOR-pakken: Verbeeldt het meest waardevolle dat werd gevonden achter een masker, bij mezelf, bij een ander.

Oktober:

Thema: Doorwaaien

Dier: Slang

DOOR-vraag: Wat nog opruimen om vanuit oneness te leven

DOOR-pakken: Wat kan ik vandaag (helpen) transmuteren

Tussenpagina

November:

Thema: Die bron van creatie inzetten in werk

Dier: Hinde

DOOR-vraag: Wat verandert er aan mijn werk als ik compromisloos connectie one omarm

DOOR-pakken: Verbeeld de bron van creatie in je leven

December:

Thema: Lachen

Dier: Mier

DOOR-vraag: Wat doet focus op lachen met one

DOOR-pakken: Een lach brengen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén