De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Op het snijvlak van passie en talent …

Zo, daar ben ik weer. Langzaam weer opstartend na een heerlijke vakantie. Tijdens die vakantie overviel me een beetje hoe goed de versie van E=MC2 van Remco Claassen voor mij werkt. Hierbij de blz in het boek Wij waar hij dat uitlegt.

Nu kan het makkelijk zijn om niet meteen die hele formule “door te denken”. Om een beginnetje te kunnen maken. Eentje die voor jou werkt. Om daardoor aangemoedigd verder te gaan. Hoe krijg je nou zo’n begin zonder grote kosten/inspanning. Daar heb ik de afgelopen tijd naar gezocht voor mijn studenten en ook voor mijn eigen kinderen.

Mijn voorlopige bevindingen:

Je kan voor mission gebruik maken van stap 1 www.missionstatement.nl:  Het bepalen van je energie- cq kwispelwoorden (voor kort meer uitleg: pg 44 tm 50 van het boek Wij) Trouwens, de behoeften-kaarten van het GROK-spel boden mij ook inspiratie.

En voor character/competence was ik zeer aangenaam verrast door www.talentenwijzer.com. Na het maken van hun oefening 2, een vragenlijst heb je een lijstje van top-5 talenten. Ikzelf heb hem ingevuld, vervolgens een collega en twee van mijn kinderen. Bij allemaal past huns en mijns inziens de top 5 bij de persoon. De rest van het boek helpt dan om die gericht uit te bouwen tot competenties. Voor 12,50 kan je aan de slag.

En dan is er dat beginnetje. Ikzelf gebruik het alvast om bij vragen die een substantiële inspanning van me vragen te checken of er iets van mijn onderstaande formule inzit. Zoniet, dan probeer ik het erin te brengen of …zeg nee.

Energie (E): (groeien, aandacht, verbinding) (M) (leergierig, gedreven, optimistisch, betrouwbaar, spraakzaam) (C^2)

PS Ik heb  tijdens een heerlijke ochtend met een vriendin een creatieve “reminder” gemaakt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén