De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Oh help, de verzendknop is weg.

IMG_9183Een berichtje via Twitter. “Ik wil graag reageren op je blog maar de verzendknop is er niet”

Lief dat iemand die moeite neemt!

Maar als blogger die “net zelfhost” moet ik dat dus zelf oplossen. Ik heb werkelijk geen idee waar ik moet beginnen. Hulp op Twitter en wat speuren levert op dat het op 3 plaatsen mis kan gaan:

  • In de nieuwe update van WordPress
  • In Jetpack, een ondersteuningsprogramma
  • In mijn thema, dat ik heb meegenomen van wordpress.com maar bij wordpress.org niet ondersteund wordt.

Als ik geen vakantie had gehad zou ik lichtelijk in paniek zijn geraakt. Nu ga ik in vakantie-relax-stand op zoek naar de oplossing.

Wat uiteindelijk de weg naar de oplossing heeft geopend is de link die het hostbedrijf (Just Host) me gaf nav mijn vraag: 5 Plugins that improve the wordpress comments system

Ik begreep daaruit dat je het reactieformulier apart kan aansturen. Vervolgens ben ik het lijstje van Jetpack nagegaan en vond daar bij de instellingen “jetpack-opmerkingen”

Jetpack Commentaar stelt je bezoekers in staat gebruik te maken van hun WordPress.com, Twitter of Facebook account als ze commentaar geven op je website.

Dat heb ik geactiveerd en taadaa…

Ach ja, ik moet me toch een keer wat meer verdiepen in hoe dit echt werkt, want bij iedere tip durfde ik die amper op te volgen. Gewoon omdat ik niet wist wat er dan precies zou gebeuren.

Maar het hoeft nu nog even niet 🙂

Bedankt tweeps en Just Host voor het meekijken, de aanmoediging en de tips.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén